loading...

مرجع خدمات اينترنتي ایران

سلامت و پزشكي

اعلام تعرفه‌های ویزیت پزشکی سال ۱۴۰۳؛ از ۱۳۰ تا ۳۰۰ هزار تومان!

مدیر سایت بازدید : 121 چهارشنبه 22 فروردین 1403 : 17:42 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/465

ویزیت پزشکان عمومی ۱۳۲ هزار تومان، ویزیت پزشک متخصص ۱۹۷ هزار تومان، ویزیت پزشک فوق‌تخصص ۲۵۲ هزار تومان، ویزیت متخصص روانپزشکی ۲۶۲ هزار تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی ۲۹۸ هزار تومان،

تعرفه پزشکی در صورت افزایش ۴۶ درصدی برای سال آینده از ۱۳۰ هزار تومان کمتر نخواهد شد.

 

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه تعرفه‌های پزشکی مصوب شورای‌عالی بیمه باید بدون تغییر ابلاغ شود، گفت: نباید میزان تعیین شده به هیچ بهانه‌ای در سازمان برنامه و بودجه کاهش یابد، زیرا در غیر این صورت آسیب اصلی آن به مردم خواهد رسید.

 

«محمد رئیس‌زاده» امروز (جمعه) در مراسم افتتاحیه پانزدهمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین، باتبریک ولادت حضرت علی (ع) افزود: موضوع تعرفه‌های سال آینده در جلسه شورای‌عالی بیمه مورد بررسی قرار گرفت و افزایشی حداقلی در حد ۴۶ درصد که کف درخواست جامعه پزشکی است، مورد تصویب قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: تصویب این میزان در سازمان برنامه و بودجه و هیات وزیران، ابلاغ آن و جبران ۱۵ درصد کاسته شده از تعرفه سال جاری، کمترین انتظار ما است.

 

تعرفه‌های سال آینده در جلسه شورای‌عالی بیمه مورد بررسی قرار گرفت و افزایشی حداقلی در حد ۴۶ درصد که کف درخواست جامعه پزشکی است، مورد تصویب قرار گرفت.

 

به گزارش «اطلاعات آنلاین» تعرفه‌های پزشکی سال جاری در ابتدای سال به این شرح اعلام شده بود؛ در بخش خصوصی ویزیت پزشکان عمومی ۹۰ هزار تومان، ویزیت پزشک متخصص ۱۳۵ هزار تومان، ویزیت پزشک فوق‌تخصص ۱۷۲ هزار تومان، ویزیت متخصص روانپزشکی ۱۷۹ هزار تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی ۲۰۴ هزار تومان، که حالا با تغییر اعلام شده ۴۶ درصدی به این شرح می‌شود:

 

ویزیت پزشکان عمومی ۱۳۲ هزار تومان، ویزیت پزشک متخصص ۱۹۷ هزار تومان، ویزیت پزشک فوق‌تخصص ۲۵۲ هزار تومان، ویزیت متخصص روانپزشکی ۲۶۲ هزار تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی ۲۹۸ هزار تومان،

مهمترین عوارض نمک که کسی فکرش را هم نمی کند

مدیر سایت بازدید : 480 پنجشنبه 16 آذر 1402 : 11:23 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/461

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد فقط کربوهیدرات‌ها و قندها نیستند که می‌توانند بر ایجاد بیماری دیابت نوع ۲ تأثیر بگذارند؛ بلکه زیاده‌روی در مصرف نمک هم سبب ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

 

به گزارش خبرآنلاین، کارشناسان توصیه می‌کنند مصرف سدیم را کنترل کنید و در صورت امکان استفاده از این ماده را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید؛ زیرا مطالعات جدید مصرف زیاد سدیم (نمک) را با احتمال بیشتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در طی ۱۲ سال اخیر مرتبط می‌داند. افزایش شیوع جهانی دیابت نوع ۲ یک نگرانی جدی و یکی از علل اصلی مرگ و میر است. هر سال بیش از ۱ میلیون نفر به علت دیابت، جان خود را از دست می‌دهند.

 

معمولاً به افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند توصیه می‌شود مصرف قند خود را محدود کرده و عادات سالم‌تری را در زمینه تغذیه اتخاذ کنند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نمک هم می‌تواند یک ریسک فاکتور برای دیابت نوع ۲ باشد.

 

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که ۴۶۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۷ به دیابت نوع ۲ مبتلا شده‌اند و پیش بینی می‌شود آمار ابتلا به این بیماری تا سال ۲۰۳۰، دیابت نوع ۲ به حدود ۷هزار مورد در هر ۱۰۰هزار نفر افزایش یابد. از همین رو به افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، مانند افراد چاق و بالای ۴۵ سال، اغلب توصیه می‌شود که مصرف قند خود را محدود کنند، یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند و به طور منظم ورزش کنند.

 

اکنون، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کاهش مصرف نمک نیز می‌تواند به جلوگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند. این مطالعه که در اوایل نوامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۳) منتشر شد، اولین مطالعه ای است که ارتباط بین نشانگر رفتاری افزودن نمک به غذاها و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بررسی می‌کند. به گفته سرپرست این تحقیق، «ما به طور پیشفرض می‌دانیم که کاهش مصرف نمک می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون را کاهش دهد، اما این مطالعه برای اولین بار نشان می‌دهد که حذف نمک از رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند.»

 

اگرچه مطالعات بیشتری برای درک اینکه چرا مصرف نمک زیاد بر خطر دیابت تأثیر می‌گذارد، مورد نیاز است، اما تحقیقات اخیر به وضوح بیان می‌کند که بین مصرف نمک بیشتر و شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر رابطه مستقیمی وجود دارد.

نمک زیاد چگونه احتمال دیابت را افزایش می‌دهد؟

تیم تحقیقات، مصرف نمک را در بیش از ۴۰۰هزار بزرگسال به مدت ۱۲ سال مورد بررسی قرار دادند. بیش از ۱۳هزار شرکت‌کننده که به طور منظم از نمک استفاده می‌کردند، به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که بدن دیگر قادر به تنظیم قند خون نیست و نسبت به انسولین مقاومت پیدا می‌کند.

 

هم‌چنین محققان دریافتند شرکت‌کنندگانی که به‌ندرت نمک مصرف می‌کردند یا اصلاً مصرف نمی‌کردند، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در آنها ۱۳ الی ۳۹ درصد کمتر بود.

 

به گفته متخصصان تغذیه، استفاده زیاد نمک می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را از طریق اثرات آن بر وزن، فشار خون، متابولیسم و التهاب افزایش دهد. هم‌چنین مصرف بیش از حد تعادل سدیم، باکتری‌های روده را مختل می‌کند، منجر به التهاب روده می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. التهاب می‌تواند به سلول‌ها و بافت‌های بدن آسیب برساند و منجر به مقاومت در برابر انسولین و اختلال در متابولیسم گلوکز شود.

آیا باید به طور کلی از مصرف نمک اجتناب کرد؟

بدن انسان برای حفظ تعادل مایعات، ارسال سیگنال‌های عصبی و کمک به انقباض و انبساط عضلات به مقدار کمی سدیم نیاز دارد. مقدار بسیار کمِ نمک در وعده‌های غذایی احتمالاً برای اکثر افراد بی‌خطر است. یک قاشق چای‌خوری نمک خوراکی تقریباً ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم دارد. نمک‌هایی با اندازه کریستال‌های بزرگ‌تر، مانند نمک‌های دریایی و نمک‌های صورتی، در هر قاشق چای‌خوری میزان سدیم کمتری نسبت به نمک خوراکی دارند.

 

توصیه می‌شود اشخاص سالم مصرف روزانه سدیم خود را به کمتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم و افراد مبتلا به فشار خون بالا مصرف نمک خود را به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهند.

 

کاهش مصرف سدیم نه‌تنها به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، بلکه سلامت کلی بدن را تضمین کرده و از ابتلا به بیماری‌های مختلف پیشگیری می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از شناسایی یک فرد مبتلا به سرخک در شهرستان‌های تحت‌پوشش این دانشگاه خبر داد.  به گزارش ایسنا دکتر کامران قدس با اعلام این خبر اظهار کرد:از ابتدای شیوع سرخک در ایران در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، ۶۷ مورد مشکوک ابتلا به سرخک مراجعه کردند که تست یک نفر مثبت اعلام شد.

وی با اشاره به شیوع سرخک در برخی کشورهای همسایه ادامه داد: مدتی است که سرخک به صورت طغیان از کشور مجاور به داخل کشور ایجاد شد و تمامش به‌صورت خارج از حیطه سیستم بهداشتی کشورمان بوده و منشا این بیماری ایران نبوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با تاکید بر این که تاکنون 21 هزار نفر از واجدین شرایط دریافت واکسن سرخک در مناطق تحت پوشش دانشگاه، این واکسن را دریافت کردند، گفت: از ابتدای شیوع سرخک در ایران شصت و هفت نفر مشکوک داشتیم که یه نفر فقط قطعی شد.

وی افزود: فرد مبتلا به سرخک دختری هشت ساله از اتباع افغانستانی متولد ایران و ساکن یکی از شهرستان‌های تحت پوشش این دانشگاه است و پزشکان و مراقبان سلامت مرکز خدمات جامع سلامت آن منطقه با حضور در منزل این بیمار، سایر افراد خانواده وی را نیز مورد بررسی قرار دادند.

مردم هر گونه تب و بثورات پوستی را جدی بگیرند

دکتر قدس همچنین با اشاره به بیماری آبله میمون در برخی کشورها با بیان اینکه میمون به‌صورت حامل ویروس است و در ارتباط با جوامع انسانی می‌تواند ترشحات رو منتقل و افراد را مبتلا کند، بیان کرد: علائم عمومی این بیماری مثل سایر بیماری‌های ویروسی به‌صورت سردرد، تب و بدن درد است و علایم اختصاصی آن تورم در ناحیه غدد لنفاوی گلو و کشاله ران و بثورات پوستی از دانه های کوچک تا تاول های گسترده ایجاد کند.

کودکان بیشتر در معرض خطر آبله میمون‌اند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: بیماری آبله میمون به‌صورت اولیه منجر به عفونت باکتری و میکروب‌های شدیدتری می شود و همچنین سیستم اعصاب مرکزی را هم درگیر می کند ممکن است منجر به فوت فرد مبتلا شود که متأسفانه در کودکان 20 تا 25 درصد و در بزرگسالان تا 10 درصد موجب فوت افراد شده است و بنابراین کودکان بیشتر در معرض خطر هستند.

وی با تاکید بر این که مردم هر گونه تب و بثورات پوستی را جدی بگیرند، تصریح کرد: معمولاً تا سه هفته دوره کمون این بیماری است و اگر ابتلا و بروز این بیماری در جهان افزایش یابد، خوشبختانه واکسن این ویروس موجود است.

طول دوره نهفتگی ویروس دلتا یک روز است

مدیر سایت بازدید : 998 شنبه 23 مرداد 1400 : 17:46 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/418

 از ۲۷ بیمار کرونایی که روز گذشته ویزیت کردم، به دلایلی مبتلا شده بودند که می‌توانستند انجام ندهند؛ دلایلی که ربطی به دولت و مسئولان هم ندارد. عروسی، مولودی، سفر و ... . یکی از بیماران مبتلا به کرونا خانم بارداری بود که فرزند دو قلو خود را از دست داد و اکنون در بخش مراقبت ویژه بستری است. او در یک مهمانی زنانه مبتلا شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا صداقت در این خصوص، اظهار کرد: اوضاع خوب نیست شرایط کرونا بسیار ناگوار است، اما وقتی به خیابان‌ها می‌روم، احساس می‌کنم در خیابان‌ها کرونا نیست و فقط در بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان قائم کرونا است. همشهریان کرونا بسیار جدی است.

مدیر بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد ادامه داد: همشهریان عزیزم نمی‌دانم اشکال کار کجاست؟ من با مسئولان صحبت کردم، اکنون قصد دارم با مردم صحبت کنم.

صداقت گفت: آیا مهم است که بدانیم اشکال کار از کیست؟ مسئول مقصر است یا مردم. در حال حاضر شبیه لشکری که در جنگ محاصر شده است، هستیم. چه اهمیتی دارد اشتباه از فرمانده، سرباز یا من است. باید دست به دست هم دهیم تا از این شرایط بیرون بیایم. مسئولان نیز باید وارد کار شوند، اگر قرار است شهر تعطیل یا محدودیت‌ها بیشتر شود، انجام دهند. شرایط بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان قائم نشان می‌دهد که حتی یک ساعت هم دیر است. باید جلوی حجم ورود این تعداد بیمار مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها گرفته شود.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد اضافه کرد: همشهریان عزیز به کمپین مردمی همیار سلامت ملحق شوید و مسئولیت اجتماعی را رعایت کنید. در خیابان‌ها رفت‌وآمد نکنید، سفر نروید از مهمانی‌ها و دورهمی‌ها پرهیز کنید و تا دو هفته دیگر فقط برای مسائل اورژانسی از خانه خارج شوید.

وی تاکید کرد: دوره نهفتگی ویروس دلتا یک روز است. کرونا مانند زامبی است تا وقتی در خیابان باشید، همه مبتلا خواهند شد. اوضاع بد است و تیم درمان در مضیقه هستند. درمان کرونا در بیمارستان نیست بلکه درمان کرونا پیشگیری است. فقط دو هفته نیاز است تا بتوانیم از این اوضاع خارج شویم.

هفت حقیقت که باید درباره افسردگی بدانید

مدیر سایت بازدید : 746 چهارشنبه 06 اسفند 1399 : 20:14 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/406

افسردگی با بی تعادلی در انتقال دهنده های عصبی که بر تنظیم خلق و خو تاثیر می گذارند، پیوند خورده است.

افسردگی یک بیماری واقعی و قابل درمان است. اما باورهای اشتباه و سوء تفاهم ها و اطلاعات نادرست همچنان موانعی در مسیر درمان افراد بسیاری ایجاد می کنند و پیامدهای عدم درمان افسردگی می تواند حتی زندگی فرد را تهدید کند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "وری ول مایند"، در مقابل، درک حقایق درباره افسردگی می تواند به معنای نجات زندگی فرد باشد. در ادامه با هفت مورد که هر فردی باید درباره افسردگی و اختلالات افسردگی بداند بیشتر آشنا می شویم.

افسردگی همواره دلیل "خوبی" ندارد

گاهی اوقات، افراد به دلایلی که خوب به نظر می رسند - ممکن است شغل یا دوست نزدیک خود را از دست داده باشند - دچار افسردگی می شوند، اما با افسردگی بالینی، لزوما نباید دلیلی برای احساس شما وجود داشته باشد. مواد شیمیایی مسئول کنترل خلق و خو در مغز ممکن است از تعادل خارج شده و موجب احساس بد در شما شوند، حتی اگر همه چیز در زندگیتان به خوبی پیش برود.


عوامل بسیاری می توانند موجب افسردگی شوند

دلایل افسردگی به طور کامل درک نشده اند، اما باور بر این است که احتمالا ترکیبی از عوامل مانند تمایل ژنتیکی به بیماری و برخی عوامل محیطی که می توانند به عنوان محرک عمل کنند، موجب افسردگی می شوند.

ابتلای یکی از اعضای خانواده به افسردگی خطر ابتلا به این بیماری را در شما افزایش می دهد که نشان می دهد ژنتیک نقش بزرگی ایفا می کند. همچنین، میزان افسردگی بین افرادی با سابقه استفاده از مواد مخدر بیشتر است. از عوامل دیگر مرتبط با افسردگی می توان به بی تعادلی های شیمی مغز، هورمون ها، تغییرات فصلی، استرس، و تروما اشاره کرد.

بی تعادلی های شیمی مغز

افسردگی با بی تعادلی در انتقال دهنده های عصبی که بر تنظیم خلق و خو تاثیر می گذارند، پیوند خورده است. این شامل دوپامین، سروتونین، و نوراپی‌نفرین می شود. میزان بیش از حد زیاد یا کم این انتقال دهنده های عصبی می تواند موجب افسردگی شده یا در ابتلا به آن نقش داشته باشد.

هورمون ها

هر نوع نوسان در تولید یا عملکرد هورمون ها - به عنوان مثال، بارداری، قاعدگی، یائسگی، یا مشکلات تیروئید - می تواند به افسردگی منجر شود.

تغییرات فصلی

اختلال افسردگی ماژور با الگوهای فصلی (اختلال عاطفی فصلی) به واسطه اختلال در ریتم شبانه روزی بدن شکل می گیرد. تغییر در فصول می تواند در خواب نیز اختلال ایجاد کرده که می تواند به خلق و خوی افسرده منجر شود.

استرس و تروما

از دست دادن یکی از عزیزان، تروما یا سو استفاده، استرس مزمن، تغییرات بزرگ در زندگی، مانند طلاق یا از دست دادن شغل می تواند محرکی برای افسردگی باشد. پژوهشگران سطوح بالای هورمون کورتیزول که طی شرایط استرس‌زا و آسیب‌زا ترشح می شود را در این زمینه مقصر می دانند.

کورتیزول بر انتقال دهنده عصبی سروتونین تاثیر می گذارد و می تواند محرکی برای افسردگی باشد.

افسردگی چیزی بیشتر از غم و اندوه معمولی است

غم و اندوه بخشی از انسان بودن است، و یک واکنش طبیعی به شرایط دردناک محسوب می شود. همه ما در برهه ای از زندگی خود غم و اندوه را تجربه می کنیم. اما افسردگی یک بیماری با علائمی فراتر از خلق و خوی ناراحت است.

زمانی که غم و اندوه به افسردگی تبدیل می شود، چند نشانه مشخص از جمله موارد زیر وجود دارند:

- تغییرات در اشتها، وزن، و الگوهای خواب

- کاهش میل جنسی

- احساس اضطراب، ناامیدی، یا درماندگی

- احساس تحریک پذیری و بی قراری

- احساس مداوم غم یا پوچی

- علائم جسمانی مانند سردرد، مشکلات گوارشی، بدن درد، و درد که با درمان بهبود نمی یابند

- بی علاقگی به فعالیت هایی که در گذشته از آنها لذت می بردید

- سطوح کم انرژی یا احساس خستگی

- مشکل در تمرکز، حافظه و تصمیم گیری

در صورت تجربه این نشانه ها مراجعه به پزشک بهترین اقدام برای مقابله با افسردگی است.

کودکان در برابر افسردگی مصون نیستند

باوری اشتباه وجود دارد که کودکان زندگی شاد و بی دغدغه ای دارند. در شرایطی که کودکان مشکلات مشابه با بزرگسالان مانند استرس مرتبط با شغل یا فشارهای مالی را تجربه نمی کنند، اما این به معنای آن نیست که افسرده نمی شوند. دوران کودکی استرس های خاص خود را دارد که از آن جمله می تواند به قلدری و تلاش برای پذیرفته شدن توسط همسالان اشاره کرد.

 

افسردگی یک بیماری واقعی است

افسردگی یک بیماری واقعی است و پژوهشگران بر این باورند که بیشتر به واسطه بی تعادلی در مواد شیمیایی مغز که به نام انتقال دهنده های عصبی شناخته می شوند، شکل می گیرد.

 

انتقال دهنده های عصبی زیر نقش مهمی در تنظیم خلق و خو ایفا کرده و همچنین در بسیاری عملکردهای دیگر در بدن نقش دارند:

 

دوپامین: به تنظیم احساسات، حافظه، تفکر، انگیزه و پاداش کمک می کند.

 

نوراپی نفرین: آن چیزی است که ضربان قلب و فشار خون را طی یک واکنش "جنگ یا گریز" یا زمان استرس تغییر می دهد.

 

سروتونین: ماده شیمیایی مسئول احساس خوب که به تنظیم خلق و خو کمک کرده و در احساس بهزیستی کلی شما نقش دارد.

 

پژوهشگران همچنان مشغول پژوهش درباره دلایل این بی تعادلی ها و همچنین نقش احتمالی انتقال دهنده های عصبی دیگر مانند استیل‌کولین، گابا، و گلوتامات در افسردگی هستند.

 

افسردگی قابل درمان است

روش های درمان موثر مختلفی برای افسردگی وجود دارند که از آن جمله می توان به داروها و روان درمانی اشاره کرد.

 

در شرایطی که برنامه درمان باید بر اساس علائم و سلامت کلی فرد تنظیم شود، ترکیبی از داروها، روان درمانی و تغییرات سبک زندگی اغلب برای کمک به تسکین علائم افسردگی استفاده می شود.

 

روان درمانی

 

با توجه به موقعیت های منحصر به فرد، شما ممکن است در روان درمانی فردی، گروهی، خانوادگی یا زوجین شرکت داده شوید. در شرایطی که انواع مختلفی از رویکردهای درمانی وجود دارند، موثر بودن موارد زیر در درمان افسردگی ثابت شده است:

 

- فعال سازی رفتاری

 

- رفتار درمانی شناختی

 

- درمان بین فردی

 

- درمان حل مساله

 

- سایکودینامیک درمانی

 

- مهارت های اجتماعی درمانی

 

- مشاوره حمایتی

 

داروها

 

به ویژه در ترکیب با روان درمانی، داروهای مختلفی وجود دارند که موثر بودن آنها در درمان افسردگی ثابت شده است. بار دیگر، درمان افسردگی شامل یک رویکردی واحد مناسب برای همه نیست و ممکن است به مقداری آزمون و خطا برای یافتن داروی مناسب که با کمترین عوارض جانبی علائم شما را تسکین می دهد، نیاز باشد.

 

کلاس های دارویی که به طور معمول برای درمان افسردگی تجویز می شوند، عبارتند از:

 

اسکتامین: اسپراواتو

 

مهارکننده های مونوآمین اکسیداز: شامل مارپلان (ایزوکاربوکسازید)، ناردیل (فنلزین)، و پارنات (ترانیل‌سیپرومین)

 

مهارکننده های بازجذب دوپامین و نوراپی‌نفرین: شامل ولبوترین (بوپروپیون)

 

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین: شامل پروزاک (فلوکستین)، پاکسیل (پاروکستین)، زولوف (سرترالین)، سلکسا (سیتالوپرام)، و لوووکس (فلووکسامین)

 

مهارکننده های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین: شامل افکسور (ونلافاکسین)، سیمبالتا (دولوکستین)، و پریستیک (دس‌ونلافاکسین)

 

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای: شامل الاویل (آمی‌تریپتیلین)، توفرانیل (ایمی‌پرامین)، و پاملور (نورتریپتیلین)

 

تغییرات سبک زندگی

 

افزون بر روان درمانی و دارو، برخی تغییرات سبک زندگی نیز می توانند به مدیریت بهتر علائم افسردگی و همچنین عوارض جابنی داروها کمک کنند.

 

رژیم غذایی: یک رژیم غذایی درمانی برای افسردگی وجود ندارد، اما مصرف برخی غذاها و پرهیز از برخی دیگر می تواند به تنظیم خلق و خو و احساسات کمک کند. غذاهای فرآوری شده، الکل، کافئین، شکر، و غلات پالایش شده می توانند اثر منفی بر سلامت روانی شما داشته باشند، در شرایطی که غذاهایی مانند میوه ها و سبزیجات، ماهی، بوقلمون، مرغ، لوبیاها، و مغزدانه ها می توانند فواید تقویت کننده خلق و خو را ارائه کنند.

 

ورزش: یک برنامه ورزشی خوب می تواند به بهبود خلق و خو، کاهش استرس، و تسکین علائم افسردگی کمک کند. نوع ورزش باید بر اساس سطح آمادگی جسمانی، سلامت و ترجیحات شما انتخاب شود.  

 

مدیریت استرس: استرس می تواند محرکی برای افسردگی و تشدید علائم آن باشد. تکنیک های مدیریت استرس مانند مدیتیشن و تنفس عمیق که برای شما کار می کنند را در روتین روزانه خود جای دهید.

 

افسردگی درمان نشده یک دلیل شایع خودکشی است

تشخیص و درمان درست افسردگی در پیشگیری از خودکشی بسیار مهم است. بسیاری از افرادی که اقدام به خودکشی می کنند از نوعی بیماری روانی رنج می برند و این شامل افرادی که افسردگی در آنها تشخیص داده نشده است، درمان نشده است یا به خوبی درمان نشده است نیز می شود.

همه چیز درباره یک داروی ضد افسردگی با نام فلوکستین

مدیر سایت بازدید : 1148 چهارشنبه 06 اسفند 1399 : 20:09 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/405

فلوکستین (Fluoxetine) نوعی داروی ضد افسردگی است که به کلاس مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین تعلق دارد.  از این دارو اغلب برای درمان افسردگی استفاده می شود و گاهی اوقات برای درمان اختلال وسواس فکری عملی و پرخوری عصبی (بولیمیا) نیز بکار گرفته می شود. 

 

آنچه باید درباره داروی ضد افسردگی فلوکستین بدانید

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ان‌اچ‌اس"، فلوکستین به درمان افسردگی در بسیاری از افراد کمک می کند و اثرات ناخواسته آن نسبت به داروهای ضد افسردگی قدیمی کمتر است. این دارو فقط با نسخه پزشک قابل خریداری و به شکل قرص و کپسول در دسترس است.

 

حقایق کلیدی

- به طور معمول چهار تا شش هفته طول می کشد تا فلوکستین کارایی خود را نشان دهد.

 

- عوارض جانبی شایع شامل احساس بیماری (حالت تهوع)، سردرد و دشواری در به خواب رفتن می شوند. آنها به طور معمول خفیف بوده و پس از چند هفته از بین می روند.

 

- اگر شما و پزشکتان تصمیم به قطع مصرف فلوکستین دارید، احتمالا کاهش تدریجی دوز مصرفی برای پیشگیری از عوارض جانبی اضافی توسط پزشک توصیه خواهد شد.

 

- فلوکستین با نام تجاری پروزاک (Prozac) شناخته می شود.

 

چه افرادی می توانند و نمی توانند فلوکستین مصرف کنند

بزرگسالان می توانند برای درمان افسردگی، اختلال وسواس فکری عملی و پرخوری عصبی فلوکستین مصرف کنند.

 

برای درمان افسردگی در کودکان هشت ساله و بزرگ‌تر می توان از فلوکستین استفاده کرد.

 

در موارد زیر، پیش از آغاز مصرف فلوکستین با پزشک خود مشورت کنید:

 

- در گذشته یک واکنش آلرژیک به فلوکستین یا هر داروی دیگر داشته اید.

 

- به یک مشکل قلبی مبتلا هستید، زیرا فلوکستین می تواند ضربان قلب را تسریع کرده یا تغییر دهد.

 

- داروی دیگری برای درمان افسردگی مصرف می کنید. برخی داروهای ضد افسردگی می توانند با فلوکستین تداخل داشته و حتی زمانی که چند هفته از قطع مصرف آنها می گذرد موجب فشار خون بسیار بالا شوند.

 

- در تلاش برای باردار شدن هستید، باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید.

 

- به بیماری آب سیاه مبتلا هستید، زیرا فلوکستین می تواند فشار درون چشم ها را افزایش دهد.

 

- به صرع مبتلا هستید یا تحت درمان الکتروکانوالسیو قرار دارید، زیرا فلوکستین ممکن است خطر تشنج را افزایش دهد.

 

اگر به دیابت مبتلا هستید، فلوکستین می تواند ثابت نگه داشتن قند خون را دشوار کند. از این رو، طی چند هفته نخست درمان با فلوکستین باید بر سطوح قند خون خود نظارت بیشتری داشته باشید و در صورت نیاز درمان دیابت خود را تنظیم کنید.

 

نحوه و زمان مصرف فلوکستین

فلوکستین را یک بار در روز مصرف کنید. شما می توانید این دارو را با یا بدون غذا مصرف کنید.

 

تا زمانی که فلوکستین را روزانه در وقتی یکسان مصرف کنید، می توانید آن را در هر زمانی از روز مصرف کنید. اگر با دشواری در به خواب رفتن مواجه هستید، بهتر است فلوکستین را صبح مصرف کنید.

 

چقدر باید مصرف کرد

 

دوز معمول فلوکستین 20 میلی گرم در روز برای بزرگسالان است. با این وجود، ممکن است مصرف دارو با دوز کمتری آغاز شود و به تدریج به دوز حداکثری 60 میلی گرم افزایش یابد. برخی افراد ممکن است نیازمند مصرف دوز کمتر فلوکستین یا تعداد دفعات کمتر مصرف دارو باشند که از آن جمله می توان به افراد مبتلا به مشکلات کبدی و افراد مسن اشاره کرد.

 

دوز معمول فلوکستین برای کودکان 10 میلی گرم در روز است، اما ممکن است تا 20 میلی گرم در روز افزایش یابد.

 

اگر مصرف دارو را فراموش کنم، چطور؟

 

اگر گهگاه مصرف یک دوز را فراموش کنید، جای نگرانی وجود ندارد. دوز بعدی را روز بعد در زمان معمول مصرف کنید. در صورت فراموش کردن مصرف یک دوز، دوز بعدی را دو برابر نکنید.

 

اگر اغلب مصرف دارو را فراموش می کیند، استفاده از یک زنگ هشدار برای یادآوری می تواند مفید باشد. همچنین، شما می توانید با پزشک یا داروساز خود درباره روش های دیگری که به یادآوری مصرف دارو کمک می کنند، صحبت کنید.

 

اگر دارو را بش از حد مصرف کنم، چطور؟

 

مقدار فلوکستین که می تواند به اوردوز منجر شود از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

 

در موارد زیر بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

 

به طور تصادفی میزان بیش از حد فلوکستین مصرف کرده و علائمی مانند موارد زیر را تجربه می کنید:

 

- استفراغ

 

- لرزیدن

 

- خواب آلودگی

 

- آشفتگی

 

- مشکلات قلبی

 

- مشکلات ریوی

 

- تشنج

 

اگر باید به بیمارستان مراجعه کنید، خودتان رانندگی نکنید یا با مرکز اورژانس تماس بگیرید.

 

بسته فلوکستین را همراه خود داشته باشید.

 

عوارض جانبی

همانند همه داروها، فلوکستین می تواند موجب عوارض جانبی در برخی افراد شود، اما افراد بسیاری هیچ عارضه جانبی را تجربه نکرده یا با موارد خفیف مواجه می شوند. برخی عوارض جانبی شایع فلوکستین زمانی که به مصرف دارو عادت کنید به تدریج بهبود خواهند یافت.

 

عوارض جانبی شایع

 

این عوارض از هر 100 نفر در بیش از یک نفر رخ می دهند. به مصرف دارو ادامه دهید، اما پزشک یا داروساز خود را در صورت آزار دهنده بودن عوارض جانبی یا از بین نرفتن آنها آگاه کنید:

 

- احساس بیماری (حالت تهوع)

 

- سردرد

 

- ناتوانی در خوابیدن

 

- اسهال

 

- احساس خستگی یا ضعف

 

عوارض جانبی جدی

 

این موارد به ندرت (از هر 100 نفر در کمتر از یک نفر) رخ می دهند، اما برخی افراد ممکن است عوارض جانبی جدی به واسطه مصرف فلوکستین را تجربه کنند.

 

در صورت مواجهه با موارد زیر بلافاصله به بخش اورژانس مراجعه کنید:

 

- احساس درد یا فشار در سینه

 

- تنگی نفس

 

- سرگیجه شدید یا غش کردن

 

- نعوظ دردناک که بیش از چهار ساعت ادامه داشته است - این شرایط ممکن است حتی در مواردی که فرد رابطه جنسی نداشته است، رخ دهد

 

- هر نوع خونریزی بسیار بد یا غیر قابل توقف، مانند بریدگی ها یا خون دماغی که طی 10 دقیقه متوقف نشده است

 

در موارد زیر بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

 

- سردرد، دشواری در تمرکز، مشکلات حافظه، عدم تفکر شفاف، ضعف، تشنج، یا از دست دادن تعادل - اینها می توانند نشانه های سطوح پایین سدیم باشند

 

- افکاری درباره آسیب رساندن به خود یا پایان دادن به زندگی

 

- تشنج، احساس سرخوشی، اشتیاق یا هیچان بیش از حد، یا احساس بی قراری که به معنای آن است نمی توانید آرام سر جای خود بنشینید یا بایستید

 

- استفراغ خون یا استفراغ تیره، سرفه خونی، خون در ادرار، مدفوع سیاه یا قرمز رنگ - اینها می توانند نشانه خونریزی در دستگاه گوارش باشند

 

- خونریزی از لثه ها یا کبودی هایی که بدون دلیلی مشخص ظاهری شده یا بزرگ‌تر می شوند

 

در صورت تجربه موارد زیر یک وقت ملاقات با پزشک خود بگیرید:

 

- افزایش یا کاهش وزن بدون دلیل مشخص

 

- تغییرات در دوره های قاعدگی، مانند خونریزی شدید، لکه بینی یا خونریزی بین دوره های قاعدگی

 

واکنش آلرژیک جدی

 

در موارد نادر، ممکن است فرد یک واکنش آلرژیک جدی (آنافیلاکسی) به فلوکستین نشان دهد.

 

در موارد زیر با مرکز اورژانس تماس گرفته یا به به نزدیک‌ترین بخش اورژانس مراجعه کنید:

 

- راش پوستی دارید که ممکن است شامل خارش، قرمزی، تورم، تاول زدن یا پوسته پوسته شدن پوست باشد

 

- با خس خس سینه مواجه هستید

 

- با احساس تنگی در سینه یا گلو مواجه هستید

 

- با دشواری در تنفس یا صحبت کردن مواجه هستید

 

- دهان، صورت، لب ها، زبان یا گلوی شما متورم شده است

 

شما می توانید یک واکنش آلرژیک جدی داشته و به درمان فوری در بیمارستان نیاز داشته باشد.

 

نحوه کنار آمدن با عوارض جانبی

با مصرف فلوکستین هنگام عصر می توانید احتمال بروز عوارض جانبی را کاهش دهید، زیرا زمانی که سطح دارو در بدن شما به بالاترین سطح خود می رسد، احتمالا خواب هستید.

 

احساس بیماری (حالت تهوع) - مصرف فلوکستین همراه با غذا یا پس از آن را امتحان کنید. مصرف وعده های غذایی ساده و پرهیز از غذاهای تند و سرشار از ادویه نیز ممکن است کمک کند.

 

سردرد - به میزان کافی استراحت کرده و مایعات به میزان زیاد بنوشید. از مصرف الکل پرهیز کنید. با داروساز خود درباره مصرف یک داروی مسکن صحبت کنید. سردردها باید به طور معمول پس از گذشت هفته نخست مصرف فلوکستین از بین بروند. در صورت تداوم سردرد برای بیش از یک هفته یا تشدید آن با پزشک خود صحبت کنید.

 

دشواری در به خواب رفتن - فلوکستین را هنگام صبح مصرف کنید.

 

اسهال - آب یا مایعات سالم دیگر را به میزان زیاد مصرف کنید تا از کم آبی بدن پیشگیری شود. از نشانه های کم آبی بدن می توان به کمتر شدن تعداد دفع ادرار نسبت به حالت عادی یا ادرار تیره با بوی قوی اشاره کرد. بدون مشورت با پزشک خود از مصرف داروهای دیگر برای درمان اسهال یا استفراغ پرهیز کنید.

 

احساس خستگی یا ضعف - اگر فلوکستین موجب احساس خستگی یا ضعف در شما شده است، فعالیت خود را متوقف کرده و بنشینید یا دراز بکشید تا زمانی که حالتان بهتر شود. اگر احساس خستگی می کنید از رانندگی یا کار با ابزارها و ماشین الان پرهیز کنید. مصرف الکل می تواند شرایط شما را بدتر کند. اگر این علائم پس از یک یا دو هفته بهبود نیافتند، با پزشک خود صحبت کنید.

 

بارداری و شیردهی

اگر حین مصرف فلوکستین باردار شده اید، با پزشک خود صحبت کنید. مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید.

 

فلوکستین با افزایش اندک خطر مشکلات برای نوزاد متولد نشده پیوند خورده است.  با این وجود، اگر افسردگی شما طی باردرای درمان نشود، این نیز می تواند احتمال بروز مشکلات را افزایش دهد.

 

شما ممکن است برای حفظ حال خوب خود حین باردرای به مصرف فلوکستین نیاز داشته باشید. پزشک شما می تواند خطرات و فواید این کار را توضیح داده و به تصمیم گیری درباره این که چه درمانی بهترین گزینه برای نوزاد شما است، کمک کند.

 

فلوکستین و شیردهی

 

اگر پزشک بگوید که نوزاد شما سالم است، فلوکستین در دوران شیردهی قابل استفاده است. این دارو در بسیاری از مادران شیرده بدون بروز هیچ مشکلی استفاده شده است.

 

فلوکستین به طور معمول در مقادیر کم به شیر مادر منتقل می شود. این دارو با عوارض جانبی در تعداد بسیار کمی از نوزدان پیوند خورده است.

 

ادامه مصرف فلوکستین برای حفظ حال خوب شما اهمیت دارد. شیردهی هم برای مادر و هم نوزاد نیز مفید خواهد بود.

 

اگر متوجه شدید که نوزاد شما به اندازه معمول شیر نمی خورد، به طور غیر معمول خواب آلود است یا اگر هر نگرانی دیگری درباره شرایط نوزاد خود دارید، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

 

موارد احتیاط با داروهای دیگر

برخی داروها و فلوکستین می توانند با یکدیگر تداخل داشته و احتمال بروز عوارض جانبی افزایش یابد.

 

اگر داروهای زیر را مصرف می کنید پزشک خود را پیش از آغاز مصرف فلوکستین آگاه کنید:

 

- هر دارویی که بر ضربان قلب تاثیر می گذارد - زیرا فلوکستین می تواند ضربان قلب را تسریع کرده یا تغییر دهد.

 

- داروی دیگری برای درمان افسردگی مصرف می کنید. برخی داروهای ضد افسردگی می توانند با فلوکستین تداخل داشته و حتی زمانی که چند هفته از قطع مصرف آنها می گذرد موجب فشار خون بسیار بالا شوند.

 

ترکیب فلوکستین با درمان های گیاهی یا مکمل ها

 

از مصرف مخمر سنت جان، درمانی گیاهی برای افسردگی، در شرایطی که تحت درمان با فلوکستین قرار دارید، پرهیز کنید، زیرا این کار خطر بروز عوارض جانبی را افزایش خواهد داد.

 

مهم: پزشک یا داروساز خود را از هر گونه دارو، درمان گیاهی، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید، آگاه کنید.

 

توجه: معرفی دارو در رسانه، صرفاً جهت دانش افزایی است و به معنای توصیه یا تجویز نیست. مصرف هر گونه دارو با هر دوز، صرفاً باید با تشخیص و تجویز پزشک باشد.

علائم کرونای انگلیسی و تفاوتش با کرونا

مدیر سایت بازدید : 489 یکشنبه 26 بهمن 1399 : 20:35 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/402

رئیس آزمایشگاه تشخیص کرونای انگلیسی در ایران درباره تاثیر واکسن بر ویروس کرونای انگلیسی و علائم بیماری‌ توضیح داد.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، به نقل از باشگاه خبرنگاران، مصطفی صالحی وزیری، ویروس شناس و رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کرونا در انستیتو پاستور ایران درباره شناسایی اولین مورد کرونای انگلیسی در انستیتو پاستور ایران اظهار کرد: ١6 دی ماه اولین مورد ویروس با واریانت کرونای معروف به انگلیسی در یک بیماری که از انگلستان به ایران سفر کرده بود توسط انستیتو پاستور ایران مورد تایید قرار گرفت.

 

او افزود: در انگلستان تدابیر شدید برای کنترل کرونا اعمال کرده بودند ولی موفق به مهار اپیدمی نشدند، توالی ژنتیکی ویروس توسط مراکز تحقیقاتی مختلف در این کشور مطالعه شد و مشاهده کردند که واریانتی از ویروس در حال گردش بوده است که دارای جهش متعدد در طول ژنوم ویروس است و این واریانت که از سپتامبر در حال گردش در این کشور بوده است، حدود سه ماه بعد گزارش کردند.

 

تفاوت‌های ژنی کرونای انگلیسی و فعلی

 

رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کرونا در انستیتو پاستور ایران درباره جهش کرونای انگلیسی بیان کرد: موضوعی که این جهش را خاص کرده و موجب نگرانی هایی شده است جهش هایی بود که در ژن اسپایک ویروس رخ داده است؛ در واقع پروتئین جهش یافته مسئول اتصال ویروس به گیرنده سلولی است که اولین و مهمترین مرحله چرخه عفونت ویروس وتعیین کننده میزان سرایت پذیری و گسترده میزبانی است.

 

صالحی‌وزیری ادامه داد: تاکنون جهش های متعددی در ژن اسپایک رخ داده که شامل 7 تغییر در آمینو اسیدها بوده و 2 جهش حذفی هم رخ داده است و در یک ناحیه 3 و در ناحیه‌ای دیگر 6 نوکلئوتید از ژن اسپایک حذف شده اند؛ این 2 ناحیه حذفی حائز اهمیت هستند و می‌توانند ساختار اسپایک را تغییر دهند که جهش دیگری در آمینو اسید 501 ژن اسپایک بوده و موجب افزایش اتصال به گیرنده سلولی می شود؛ این افزایش قدرت اتصال، موجب افزایش سرایت پذیری شده است که بر اساس مدل سازی ها، بین 50 تا 70 درصد سرایت پذیری ویروس بیشتر شده و این بزرگترین نگرانی ماست.

 

تشخیص کرونای انگلیسی با کیت ‌PCR ممکن است؟

 

رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کرونا در انستیتو پاستور ایران درباره توانایی تشخیص کرونای انگلیسی با کیت‌های کرونای موجود در ایران گفت: تست های تشخیص مولکولی PCR که تنها بر پایه شناسایی یک ژن s یا اسپایک ویروس کرونا طراحی شده اند، می توانند برای شناسایی این واریانت، به درستی عمل نکنند و جواب منفی کاذب بدهند اما خوشبختانه در کشور تمام کیت‌های تشخیص کرونایمان، 2 ژن را شناسایی می کنند و جای نگرانی برای تشخیص این واریانت با کیت های تشخیصی ملکولی موجود نیست.

 

او افزود: کیت‌های PCR موجود فقط می توانند حضور RNA ویروس را در نمونه مورد بررسی مشخص کنند و برای تشخیص واریانت انگلیسی نیاز به مطالعات تکمیلی است که این امکانات در حال حاضر در انستیتو پاستور ایران و چند مرکز دیگر وجود دارد و نیازی به گسترش آن در تمام کشور هم نیست؛ در همه جای دنیا هم مراکز خاصی بررسی و پایش جهش های ویروس های در گردش را انجام می دهند.

 

صالحی وزیری ادامه داد: عملکرد تشخیصی کیت‌های آنتی ژن در شناسایی ویروس کرونای انگلیسی هم باید مورد بررسی هم قرار گیرد اگرچه نگرانی درباره تاثیر منفی جهش ویروس بر واکسن و تست‌های سرولوژی اندک است اما باید این موضوع نیز مورد بررسی قرار گیرد.

 

واکسن‌ها بر کرونای انگلیسی موثر هستند؟

 

او با اشاره به برخی نگرانی‌ها درباره تاثیر احتمالی جهش‌های ویروس بر واکسن ها گفت: واکسن ها بر اساس واریانت‌های قبلی ویروس تولید شده اند و عمده واکسن ها بر اساس همین پروتئین تولید شده اند بنابراین احتمال اینکه این جهش ها روی اثربخشی واکسن ها را زیر سوال ببرند، بسیار کم است اما باید این احتمال کم را در نظر گرفت و مطالعات تکمیلی انجام داد.

 

رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کرونا در انستیتو پاستور ایران درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونای انگلیسی در بهبود یافتگان گفت: یکی از اقدامات قابل انجام این است که سرم افرادی که به کووید 19 مبتلا شده بودند و آنتی بادی دارند گرفته شود و اگر آنتی بادی بدن آن ها بتواند ویروس جهش یافته را خنثی کند، نگرانی ها درباره اثربخشی واکسن‌ها و ابتلای مجدد از بین می رود.

 

کرونای انگلیسی علائم متفاوتی ایجاد می‌کند؟

 

صالحی وزیری در پاسخ به این سوال که آیا کرونای انگلیسی علائم متفاوتی در افراد ایجاد می‌کند، گفت: تاکنون علائم متفاوتی در مبتلایان به ویروس جهش یافته در انگلیس گزارش نشده است.

 

او تاکید کرد: در مبادی مرزی کنترل ها را باید تقویت کنیم و افراد در ورود به کشور حداقل 2 هفته قرنطینه شوند، تست های تشخیصی برای افراد مشکوک انجام شود و این کار حتی برای مسافرانی که از کشورهای مبتلا به کرونای انگلیسی آمده اند، اجرا شود؛ چرا که بسیاری کشورها قدرت شناسایی این نوع ویروس را ندارند و برای افراد علامت دار، آلوده و اطرافیان، تست های تشخیصی دقیق صورت گیرد.

 

برای پیشگیری از شیوع کرونای انگلیسی در کشور چه باید کرد؟

 

رئیس آزمایشگاه آزمایشگاه مرجع کرونا در انستیتو پاستور ایران درباره اینکه در شرایط کنونی برای مقابله با کرونای انگلیسی باید چه اقداماتی انجام داد، گفت: با توجه به افزایش احتمالی قدرت سرایت پذیری این ویروس، باید فاصله گذاری فیزیکی، رعایت بهداشت فردی و عمومی، شست و شوی دست‌ها، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور از تجمعات را همچنان به شدت دنبال کرد.

 

صالحی وزیری اظهار کرد: تاکنون یک مورد کرونای انگلیسی را در انستیتو پاستور ایران شناسایی کرده ایم و باید تدابیر کنترلی را تشدید کنیم و امیدواریم با کمک مردم همچنان روند کاهش بیماری را در پیک سوم شاهد باشیم.

از علائم تا درمان سندرم مثانه دردناک

مدیر سایت بازدید : 1022 یکشنبه 26 بهمن 1399 : 10:52 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/401

سیستیت بینابینی که گاهی اوقات به عنوان سندرم مثانه دردناک، سندرم درد مثانه، یا مثانه بیش از حد حساس شناخته می شود، یک بیماری مزمن مثانه است که موجب احساس فشار و درد در مثانه، لگن درد، و نیاز فوری به دفع ادرار یا تکرر ادرار می شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اینسایدر"، اگرچه سیستیت بینابینی هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما این شرایط بین زنان شیوع بیشتری دارد. به گفته موسسه اورولوژی ویسکانسین، زنان در مقایسه با مردان، پنج برابر احتمال بیشتری دارد به سیستیت بینابینی مبتلا شوند.

 

نشانه ها و علائم

شدت علائم و نشانه های سیستیت بینابینی از فردی به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد. برای برخی افراد، این شرایط ناتوان کننده بوده و اثر جدی و منفی بر کیفیت زندگی آنها دارد، در شرایطی که برای دیگران ممکن است علائم به واسطه شعله‌ور شدن دوره ای بیماری شکل گرفته و از بین بروند.

 

علائم سیستیت بینابینی شبیه علائم یک عفونت دستگاه ادراری هستند با این تفاوت که هیچ عفونتی در سیستیت بینابینی وجود ندارد. از نشانه و علائم شایع این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- احساس فشار، درد یا ناراحتی در مثانه

 

- تکرر ادرار یا دفع ادرار دردناک

 

- لگن درد

 

- احساس فشار، درد یا ناراحتی در لگن

 

- رابطه جنسی دردناک، ناراحتی مربوط به رابطه جنسی، و کاهش میل جنسی

 

- علائم دستگاه ادراری که در غیاب عفونت یا دلایل قابل شناسایی دیگر بیش از شش هفته ادامه داشته اند

 

- درد سوپراپوبیک (درد زیر شکم یا زیر ناف) در ناحیه ای که مثانه قرار گرفته است

 

- افزایش درد زمانی که مثانه با مایع پر می شود و کاهش درد پس از استفاده از توالت

 

افزون بر علائم بالا، مردان مبتلا به سیستیت بینابینی ممکن است درد در قسمت کشاله ران، آلت تناسلی، مقعد یا بیضه را نیز تجربه کنند. برای تشخیص دقیق به طور معمول به استفاده از یک سیستوسکوپ نیاز است.

 

نکته مهم: پزشک شما احتمالا پیش از استفاده از سیستوسکوپ، آزمایش هایی را برای بررسی احتمال ابتلا به عفونت دستگاه ادراری تجویز خواهد کرد.

 

از آنجایی که نشانه ها و علائم سیستیت بینابینی شبیه یک عفونت دستگاه ادراری مزمن است، بیان تفاوت بین این دو بدون آنالیز ادرار دشوار است.

 

عامل کلیدی که باید مورد توجه قرار بگیرد تغییر در علائم است. به عنوان مثال، تغییر در تعداد دفعات دفع ادرار یا محل درد می تواند به این اشاره داشته باشد که فرد با یک عفونت دستگاه ادراری و نه شعله‌ور شدن سیستیت بینابینی مواجه است.

 

اگر فکر می کنید به سیستیت بینابینی مبتلا شده اید یا با دشواری در مدیریت آن مواجه هستید و علائم غیرمعمول یا خون در ادرار را تجربه می کنید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید زیرا یک عفونت دستگاه ادراری درمان نشده می تواند به عوارض جدی از جمله آسیب دائمی به کلیه یا گندخونی (سپسیس) منجر شود.

 

در صورت عدم درمان، علائم سیستیت بینابینی می تواند افزایش یابد زیرا مثانه هرچه بیشتر تحریک شده و حساس می شود. افزون بر این، عدم درمان می تواند بخش های بیشتری از بدن مانند فاشیا و روده ها را تحت تاثیر قرار دهد.

 

دلیل و عوامل محرک

دلیل دقیق سیستیت بینابینی مشخص نیست اما چند عامل وجود دارند که ممکن است در شکل گیری یا شعله‌ور شدن بیماری نقش داشته باشند، که از آن جمله می توان به رژیم غذایی، برخی داروها، نوسانات هورمونی، و رابطه جنسی اشاره کرد.

 

علائم پس از مصرف محرک های مثانه مانند قهوه، گوجه فرنگی، سویا، غذاهای سرشار از پتاسیم، غذاهای تند، و مرکبات افزایش می یابند.

 

از محرک های دیگر شعله‌ور شدن سیستیت بینابینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- تجربه احساسات شدید مانند استرس، غم، یا خشم بسیار زیاد

 

- برقراری رابطه جنسی

 

- ابتلا به یک عفونت دستگاه ادراری

 

- پوشیدن لباس های تنگ

 

- استفاده از دستمال توالت معطر، بسیار فرآوری شده یا زبر

 

- بلند کردن اشیا سنگین

 

- ایستادن طولانی مدت

 

- مصرف برخی داروها، از جمله برخی داروهای ضد افسردگی، داروهای سینوس و داروهای مسکن

 

- کم آبی بدن

 

- استفاده از مواد شوینده لباس حاوی مواد شیمیایی

 

- شنا در استخر مملو از مواد شیمیایی (کلر یا ضد عفونی کنده های دیگر، تنظیم کننده های pH، یا جلبک کش ها)

 

- انجام آزمایش پاپ اسمیر

 

- سفر طولانی مدت با یک وسیله نقلیه

 

اگر یک یا چند مورد از شرایط زیر را داشته باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای سیستیت بینابینی قرار داشته باشید:

 

- آندومتریوز

 

- ولوودینیا

 

- سندرم خستگی مزمن

 

- آلرژی ها

 

- سندرم روده تحریک پذیر

 

- فیبرومیالژیا

 

- ولویت فوکال

 

گزینه های درمان

اگرچه سیستیت بینابینی یک بیماری فاقد درمان ریشه‌کن کننده است، اما از طریق ترکیبی از درمان های بالینی و طبیعی قابل مدیریت است.

 

مدیریت درد شامل انجام اصلاحات رفتاری مانند شناسایی و حذف غذاها و نوشیدنی های تحریک کننده مثانه می شود. مدیریت موثر درد می تواند شامل فیزیوتراپی لگن برای بهبود فعالیت بیش از حد عضلات کف لگن باشد که می تواند موجب درد شود.

 

طبق دستورالعمل های ارائه شده از سوی انجمن اورولوژی آمریکا، زمانی که موضوع درمان مطرح می شود، یک رویکرد گام به گام برای رسیدگی به سیستیت بینابینی توصیه می شود.

 

تغییرات سبک زندگی و رفتاری

 

انجمن اورولوژی آمریکا آغاز روند درمان با رویکردهای محافظه کارانه و غیرتهاجمی (به عنوان مثال، غیر جراحی) را توصیه می کند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

ایجاد تغییرات در رژیم غذایی: از محرک های مثانه مانند نوشیدنی های گازدار، کافئین، محصولات حاوی مرکبات، و غذاهای سرشار از ویتامین C پرهیز کرده و یک رژیم غذایی مناسب برای سیستیت بینابینی را برنامه ریزی کنید.

 

پوشیدن لباس های گشاد: از پوشیدن لباس های تنگ و هر چیزی که روی کمر یا شکم شما فشار وارد می کند، پرهیز کنید.

 

مدیریت سطوح استرس: استرس نقش مهمی در شعله‌ور شدن سیستیت بینابینی ایفا می کند. فراگیری تکنیک های تن‌آرامی یا مدیتیشن می تواند به مبارزه با استرس و کاهش درد مرتبط با سیستیت بینابینی کمک کند.

 

ورزش: ورزش سبک و ملایم مانند انجام حرکات کششی آسان و ایروبیک کم فشار را مد نظر قرار دهید.

 

تمرین دادن مثانه: دفع ادرار در زمان هایی خاص را به مثانه خود آموزش دهید و به یک برنامه مشخص پایبند باشید زیرا ممکن است به کنترل نیاز فوری به دفع ادرار کمک کند.

 

داروهای خوراکی

 

برای بیشتر افراد، ترکیبی از درمان ها بهترین رویکرد است. اگر گزینه های مدیریت درد که در بالا به آنها اشاره شد، موثر نباشند، پزشک شما ممکن است مصرف دارو را به عنوان خط بعدی درمان توصیه کند.

 

از داروهای خوراکی که می توانند به درمان سیستیت بینابینی کمک کنند می توان به داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه ای و المیرون (پنتوزان پلی سولفات سدیم) هستند. پزشک ممکن است برخی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، مانند ایبوپروفن را نیز برای بهبود علائم به برنامه درمان شما اضافه کند.

 

گزینه های دیگر

 

اگر همچنان بهبودی در شرایط شما حاصل نشود، پزشک ممکن است یکی از گزینه های درمان زیر را توصیه کند:

 

- شستشوی مثانه

 

- اتساع مثانه

 

- تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS)

 

- عمل جراحی (به عنوان مثال، جراحی با لیزر، انحراف ادرار، یا افزایش حجم مثانه)  

 

همچنین، درمان به اولویت های درمان، شدت علائم، و قضاوت یا توصیه پزشک شما بستگی دارد.

عوارض جانبی خطرناک کاهش وزن

مدیر سایت بازدید : 945 یکشنبه 26 بهمن 1399 : 10:49 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/400

کاهش وزن اضافه بدن می تواند فواید مختلفی را ارائه کند. به عنوان مثال، شما احساس بهتر، خواب بهتر، انرژی بیشتر، و کاهش خطر ابتلا به بیماری و مرگ زودرس را تجربه خواهید کرد. اما با کاهش بسیار زیاد وزن، از دست دادن وزن زیاد در مدت زمانی بسیار کوتاه، یا انتخاب غذاهای اشتباه به عنوان بخشی از برنامه غذایی خود، این احتمال وجود دارد که برخی عوارض جانبی منفی کاهش وزن را تجربه کنید.

 

6 عارضه جانبی خطرناک کاهش وزن

 

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایت دیس"، کاهش چربی اضافه بدن می تواند تاثیر قابل توجهی بر بدن، هورمون ها، متابولیسم، خلق و خو و حتی وضعیت رابطه شما داشته باشد. در ادامه با برخی عوارض جانبی کاهش وزن چشمگیر و سریع بیشتر آشنا می شویم.

 

ممکن است افسرده شوید

بنابر مطالعه ای که در نشریه PLOS One منتشر شد، اگرچه کاهش وزن با برخی فواید غیر قابل انکار جسمی همراه است، اما تاثیرات آن بر سلامت روان پیچیده‌تر هستند. پژوهشگران دانشگاه کالج لندن دریافتند افرادی که 5 درصد یا میزان بیشتری از وزن بدن خود را از دست می دهند، احتمال بیشتری دارد پس از آن احساس افسردگی را گزارش کنند.

 

مقاومت در برابر وسوسه های همیشگی مصرف غذاهای ناسالم می تواند به سلامت روانی انسان آسیب وارد کند، زیرا این امر به اراده قابل توجهی نیاز دارد و ممکن است شامل پرهیز از برخی فعالیت های لذت بخش شود. هر فردی که تاکنون رژیم گرفته باشد درک می کند که این کار می تواند بر سلامت روانی وی تاثیر بگذارد.

 

ممکن است بدن شما با کمبود مواد مغذی ضروری مواجه شود

بسیاری از برنامه های غذایی کاهش وزن، فرد را ملزم به حذف کامل برخی گروه های غذایی می کنند که ممکن است به معنای محروم ماندن بدن از برخی ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی ضروری باشد. اما به گفته لزلی بونچی متخصص تغذیه، حذف گروه های غذایی بدون توجیه نباید صورت بگیرد.

 

به عنوان مثال، حذف لبنیات بدون دلایل پزشکی می تواند موجب کاهش دریافت کلسیم و ویتامین D شود. اگر ماست مصرف می کرده اید و به طور ناگهانی این کار را متوقف کنید، ممکن است پروبیوتیک های کافی برای حفظ سلامت جمعیت باکتری های روده خود را نیز دریافت نکنید.

 

از نمونه های دیگر می توان به حذف بیش از حد چربی ها اشاره کرد که می تواند سطوح لیپید را کاهش داده و میزان جذب ویتامین های محلول در چربی در بدن را کاهش دهد که اثری منفی بر سلامت پوست و مو به همراه دارد. و اگر یک رژیم غذایی وگان را دنبال کنید، باید اطمینان حاصل کنید که پروتئین کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می کنید. به گفته بونچی، باید به خاطر داشت که مصرف فقط میوه ها و سبزیجات ممکن است به کاهش وزن منجر شود، اما بهبود سلامت را موجب نخواهد شد.

 

می تواند به دشواری هایی در رابطه منجر شود

مطالعات نشان داده اند که کاهش وزن موفق برای زوج هایی که همراه با هم برای تحقق این هدف تلاش می کنند، آسان‌تر است. اما بنابر مطالعه ای که با حضور 21 زوج و توسط پژوهشگران دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی انجام شد، اگر یکی از زوجین وزن از دست داده و دیگری این گونه نباشد، این شرایط می تواند اثری منفی روی رابطه گذاشته و احتمالا موجب شکاف هایی در آن شود که می تواند حتی به جدایی منجر شود.

 

مطالعه ای دیگر که در نشریه JAMA Surgery منتشر شد، نشان داد افرادی که تحت عمل جراحی چاقی قرار می گیرند و وزن کم می کنند، خود را در معرض خطر جدایی و طلاق قرار می دهند. افزون بر ارتباط آن با همبودی های (وجود همزمان دو یا چند بیماری مجزا) چاقی، پژوهشگران به این مساله اشاره داشتند که کاهش وزن ناشی از عمل جراحی چاقی با تغییرات در وضعیت رابطه افراد نیز مرتبط است.

 

می توانید با از دست دادن عضله مواجه شوید

اگر وزن خود را بیش از حد سریع کاهش دهید، این امکان وجود دارد که با کاهش توده عضلانی در بدن خود مواجه شوید. به گفته امی ساترازمیس متخصص تغذیه، رژیم های غذایی محدودکننده کالری ممکن است موجب شوند تا بدن از عضله برای تامین انرژی و سوخت مورد نیاز خود استفاده کند. اگر عضله از دست دهید، در حقیقت، یکی از کارآمدترین کالری سوزهای بدن خود را از دست می دهید، از این رو، خطر بازگشت تمام وزن از دست داده وجود دارد.

 

امکان توقف دوره های قاعدگی وجود دارد

به گفته سرویس سلامت ملی انگلستان، کاهش وزن بیش از حد یا ناگهانی می تواند موجب توقف دوره های قاعدگی شود. محدودیت شدید در میزان کالری مصرفی تولید هورمون های مورد نیاز برای تخم گذاری را متوقف می کند.

 

در صورت بروز این اتفاق، شما می توانید کم وزن باشید که به عنوان شاخص توده بدنی کمتر از 18.5 تعریف می شود. در این شرایط باید با یک متخصص تغذیه برای افزایش بی خطر و سالم خود مشورت کنید.

 

می توانید بازگشت وزن از دست داده را تجربه کنید

مطالعات متعدد نشان داده است که پایبندی به رژیم های غذایی به شدت محدودکننده و کم کالری که به نام رژیم غذایی کراش نیز شناخته می شود، بسیار دشوار است. به گفته دکتر ربکا لزلی، با دنبال کردن یک رژیم غذایی کراش کاهش وزن خود را تجربه خواهید کرد، اما احتمالا وزن از دست داده دوباره باز می گردد. حتی این احتمال وجود دارد که افزایش وزنی بیشتر از وزن از دست داده رخ دهد.

احتقان سینوس و 7 دارو و درمان طبیعی برای آن

مدیر سایت بازدید : 903 چهارشنبه 05 آذر 1399 : 0:08 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/399

احتقان یا گرفتگی سینوس که به نام سینوزیت شناخته می شود، به واسطه التهاب و تورم بافت های پوشش دهنده مسیرهای بینی و سینوس ها رخ می دهد. اگرچه یک ویروس، سرماخوردگی یا آلرژی های فصلی شایع‌ترین دلایل گرفتگی سینوس هستند، عفونت باکتریایی نیز می تواند به بروز این شرایط منجر شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اینسایدر"، اگر به گرفتگی سینوس مبتلا باشید، احتمالا یک یا ترکیبی از علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

- سردرد

- خستگی

- سرفه

- آبریزش یا گرفتگی بینی

- گلودرد

- فشار اطراف گونه ها و دیگر بخش های صورت

اگر به گرفتگی سینوس مبتلا شده و علائم برای 10 روز یا بیشتر ادامه داشته اند، تب بالا (39.4 درجه سلسیوس) یا بیشتر دارید، یا اگر رنگ ترشحات بینی طی دوره بیماری تغییر کرده است، باید به پزشک مراجعه کنید. تغییر رنگ ترشحات بینی می تواند نشانه ای از یک عفونت باکتریایی باشد که ممکن است برای درمان آن به تجویز دارو نیاز باشد.

 

احتقان بینی و سینوس می تواند آزاردهنده باشد، اما به طور معمول برای یک فرد عادی مساله نگران کننده ای محسوب نمی شود. در حقیقت، احتقان سینوس را می توان به راحتی در خانه با کمک داروهای ضد احتقان بدون نسخه، داروهای مسکن بدون نسخه، داروهای تجویزی یا ترکیبی از درمان های طبیعی درمان کرد.

 

در ادامه با برخی از بهترین داروها برای بهبود احتقان سینوس و این که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد، بیشتر آشنا می شویم.

 

داروهای بدون نسخه برای گرفتگی سینوس

زمانی که سینوس ها ملتهب و دچار گرفتگی می شوند، این به معنای انسداد فضاهای پر شده از هوای متصل به حفره بینی یا ناتوانی در تخلیه مخاط به طور طبیعی است. این انباشت مخاط موجب احساس فشار یا پری در قسمت پیشانی، چشم ها، یا فک می شود. خوشبختانه، داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن می توانند به تسکین درد ناشی از انباشت فشار کمک کنند.

 

ضد احتقان: ضد احتقان های بینی به شکل قرص، شربت، یا اسپری های بینی در دسترس هستند و با کاهش جریان خون به سینوس ها کار می کنند که در نهایت تورم و التهاب بینی را کاهش می دهد. از ضد احتقان های بینی رایج می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- فنیل‌افرین

 

- سودوافدرین

 

مسکن درد: دو دسته اصلی از داروهای مسکن وجود دارند:

 

- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی: داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن بدن را از تولید پروستاگلاندین ها، مواد شیمیایی شبه هورمونی که با افزایش دمای بدن و گشاد کردن رگ های خونی موجب درد، تب، قرمزی، تورم و التهاب می شوند، باز می دارند.

 

- استامینوفن: برخلاف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، استامینوفن موجب کاهش تورم یا التهاب نمی شود. در عوض، این دارویی ضد درد است که از احساس درد توسط مغز جلوگیری می کند.

 

آنتی هیستامین ها: آنتی هیستامین ها به طور معمول برای درمان آلرژی ها استفاده می شوند، اما از آنها می توان برای درمان شرایط دیگر مانند مشکلات معده و سرماخوردگی نیز استفاده کرد. آنتی هیستامین ها با مسدود کردن آثار هیستامین ها که سیستم ایمنی بدن برای محافظت در برابر مهاجمان خارجی ترشح می کند، کار می کنند. هیستامین ها موجب علائمی مانند التهاب، احتقان، آبریزش بینی، و عطسه می شوند. از این رو، آنتی هیستامین ها برای تسکین این علائم طراحی شده اند. از گزینه های رایج در این زمینه می توان به سیتریزین و فکسوفنادین اشاره کرد.

 

اسپری بینی: انواع مختلفی از اسپری های بینی برای تسکین احتقان سینوس وجود دارند، از جمله اسپری های ضد احتقان، اسپری های آنتی هیستامین، و اسپری های استروئیدی بینی:

 

اسپری های ضد احتقان بینی با کوچک کردن رگ های خونی متورم در بینی، التهاب را کاهش می دهند و امکان تنفس بهتر را فراهم می کنند. این اسپری ها نباید برای بیش از سه تا پنج روز پشت سر هم استفاده شوند و طبق دستورالعمل ارائه شده روی بسته بندی محصول باید از آنها استفاده کرد.

 

اسپری های آنتی هیستامین آثار هیستامین ها را برای تسکین عطسه، تحریک و آبریزش بینی کاهش می دهند.

 

اسپری های استروئیدی بینی از هورمون های تولید شده توسط غدد فوق کلیوی تقلید می کنند تا التهاب و تورم را کاهش دهند. این اسپری ها می توانند برای درمان تب یونجه، سینوزیت، رینیت غیر آلرژیک و پولیپ های بینی استفاده شوند زیرا عطسه و آبریزش یا احتقان بینی را تسکین می دهند.

 

درمان های طبیعی برای احتقان سینوس

احتقان سینوس شرایطی آزاردهنده است و ممکن است در این شرایط تمایلی به خروج از خانه و خرید از داروخانه نیز نداشته باشید. خوشبختانه، برخی درمان های خانگی نیز وجود دارند که می توانند به تسکین احتقان سینوس کمک کنند.

 

رطوبت: زمانی که احتقان سینوس را تجربه می کنید، مرطوب نگه داشتن مسیرهای بینی ممکن است به تسکین احساس پری و گرفتگی کمک کند. برای انجام این کار، یک حوله گرم و مرطوب را روی صورت خود قرار داده یا از دوش آب گرم برای باز شدن سینوس ها استفاده کنید. همچنین، استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا نیز برای تحقق این هدف به شما کمک کند.

 

نتی پات: نتی پات شبیه به یک قوری کوچک به نظر می رسد. با کمک محلول سالین یا آب نمک، شما می توانید از نتی پات برای درمان احتقان سینوس، آلرژی ها و سرماخوردگی استفاده کنید. همواره از آب تصفیه شده برای پاکسازی مسیرهای بینی و سینوس خود با نتی پات استفاده کنید تا خطر ابتلا به عفونت یا تحریک کاهش یابد.

 

رایحه درمانی: در رایحه درمانی از روغن های اساسی برای کاهش درد یا بهبود شرایط خواب استفاده می شود. اگرچه به انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه نیاز است، اما برخی مطالعات نشان داده اند که برخی روغن های اساسی ممکن است به تسکین علائم احتقان سینوس کمک کنند. به گفته انجمن ملی رایحه درمانی آمریکا، 1.8 سینئول، ترکیب اصلی موجود در روغن اکالیپتوس، توانایی خود در پاکسازی مسیرهای هوایی از مخاط را نشان داده و یک سرکوب کننده طبیعی سرفه است.

 

روغن نعناع فلفلی یکی دیگر از گزینه هایی است که می توانید مد نظر قرار دهید. این روغن حاوی منتول است، از این رو، می تواند اثر خنک کنندگی روی مسیرهای بینی ایجاد کرده و بدون این که به واقع گرفتگی در مسیرهای هوایی رفع شده باشد، احساس بهتری در فرد ایجاد شود.

 

با این وجود، برخی افراد ممکن است نسبت به برخی روایح حساس بوده یا به آنها آلرژی داشته باشند که این امر می تواند موجب تشدید علائم شود. از این رو، باید هنگام استفاده از روایح جانب احتیاط را حفظ کرده و هر گونه تحریک و نشانه های واکنش آلرژیک را مد نظر قرار داد.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم

در صورت تجربه موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

 

- علائم برای 10 روز یا بیشتر ادامه داشته اند

 

- تب بالا (39.4 درجه سلسیوس)

 

- تغییرات در رنگ مخاط

 

- سینوس درد شدید

 

- خون در ترشحات بینی

 

این علائم می توانند نشانه ای از یک عفونت جدی‌تر یا شرایطی مانند بیماری پولیپ بینی، سینوزیت مزمن، یا یک توده سرطانی در بینی یا حفره سینوس باشند.

 

سینوزیت درمان نشده - با گذشت هفت تا 10 روز - موجب علائم بلند مدت خواهد شد که ممکن است بر کیفیت زندگی و توانایی فرد برای کار کردن یا تحصیل تاثیرگذار باشد. اگر به آسم یا برونشیت مبتلا هستید، سینوزیت درمان نشده می تواند موجب تشدید بیماری شما شود.

 

در موارد نادر، سینوزیت درمان نشده شدید ممکن است به سلولیت کاسه چشم یا آبسه کاسه چشم منجر شود. این موارد به عنوان عفونت های چشم شناخته می شوند.

 

همچنین، سینوزیت درمان نشده ممکن است مغز را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال، مننژیت، آبسه های مغزی و لخته خون حفره سینوس انواعی از عفونت های مغزی هستند که ممکن است به واسطه سینوزیت درمان نشده شکل بگیرند.

15 حقیقت جالب درباره رويا و خواب دیدن

مدیر سایت بازدید : 1421 چهارشنبه 16 مرداد 1398 : 18:59 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/391

مطالعات نشان داده تنها چهره کسانی را در خواب می‌بینیم که با آنها آشناییم یا آنها را در تلویزیون دیده‌ایم.

به گزارش ایسنا، خبرآنلاین نوشت: چه به خاطر بسپاریم یا نه انسان‌ها خواب می‌بینند. بعضی از آنها خوب، بعضی تلخ و بعضی دیگر عجیب و غریب هستند. انسان حدود یک‌سوم زندگی خود را خواب است و رویا و خواب دیدن نیز بخشی طبیعی از آن است.


رویاهای طولانی اکثرا در صبح اتفاق می‌افتند.


در طول خواب بیشتر عضلات بدن از کار می‌افتند تا مانع از دخالت آنها در رویا شوند.

 

حدود ۱۲% مردم سیاه و سفید خواب می‌بینند.

 

در طول خواب، قسمتی از مغز که وظیفه منطقی جلوه دادن اتفاقات را به عهده دارد از کار می‌افتد.

 

بیشتر رویاهای ما مربوط اتفاقات و تفکرات روز یا دو روز گذشته است.

 

به گفته دانشگاه Stanford، تنها چهره کسانی را در خواب می‌بینیم که با آنها آشناییم یا آنها را در تلویزیون دیدیم.

 

استرس کم و احساس رضایت از زندگی موجب رویایی آرام و دلنشین می‌شود.

 

کابوس بیشتر در کودکان و در سن ۳ تا ۶ سالگی اتفاق می‌افتد و از ۱۰ سالگی به بعد نیز کاهش می‌یابد.

 

زنان بیشتر از مردان، چه در دوران کودکی چه بزرگسالی کابوس می‌بینند.

 

عدم توانایی در حرکت بین زمان خواب و بیداری را فلج خواب می‌گویند که ۸% مردم جهان آن را تجربه می‌کنند.

 

رویاهای غم انگیز، مثل از دست دادن عزیزان بیشتر در تعطیلات اتفاق می‌افتد.

 

غذا خوردن قبل از خواب به دلیل افزایش متابولیسم و فعالیت مغز، باعث می‌شود که رویا و کابوس واقعی‌تر به نظر برسد.

 

مردم حدود ۹۵% خواب خود را فراموش می‌کنند!

 

می‌توان با یادگیری تکنیک‌هایی مخصوص٬ خواب را کنترل کرد.

 

یکی از رایج‌ترین رویاها، سقوط است که پرش‌ها و حرکات سریع هیجانی در طول روز  می‌توانند از دلایل آن باشد.

 

با تمام این تفاسیر، هنوز هم محققان نمی‌دانند چرا انسان‌ها خواب می‌بیند.

خشم خود را با چه روش هايي كنترل كنيم؟

مدیر سایت بازدید : 1309 چهارشنبه 16 مرداد 1398 : 18:19 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/390

یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت و گو با ایسنا، گفت: خشم هیجانی پیچیده و یک واکنش به هنجار، مفید و متداول نسبت به ناکامی و بدرفتاری است؛ اما این هیجان اگر از کنترل فرد خارج شود، ویران کننده خواهد بود و گاه منجر به آسیب‌های فراوان فردی و اجتماعی جبران ناپذیر می‌شود.

مریم بنایی با تاکید بر لزوم فراگیری مهارت‌هایی برای کنترل خشم، به تشریح عوامل مختلف برانگیخته شدن خشم در افراد پرداخت.

همه افراد جامعه در طول دوران عمر خود شاهد وقوع درگیری‌هایی بین دو یا چند نفر بوده‌اند؛ نزاع‌هایی از درگیری کلامی تا فیزیکی که گاه سرنوشت طرفین درگیری و خانواده‌های آنان و حتی جامعه را تغییر می‌دهد.

به گزارش ایسنا، منشاء وقوع تمام نزاع‌ها در هر ابعادی، خشم و ناتوانی افراد در کنترل آن است؛ خشمی که یکباره بر فرد چیره شده و با کنار زدن عقل، نبض رفتارهای فردی را به دست می‌گیرد و تا بن بست پشیمانی انسان را پیش می‌برد.

ریشه‌یابی علت وقوع اکثر نزاع‌ها، عمدتا مسائلی پیش پا افتاده و اولیه بوده که امکان رفع آن با تعقل وجود دارد؛ اما خشم، اجازه فکر کردن را از فرد گرفته و او را به تصمیماتی آن وا می‌دارد.

نگرانی از آمار فزاینده درگیری و نزاع‌هایی که گاه به مصدومیت یا حتی مرگ طرفین دعوا منجر می‌شود، در جامعه روندی صعودی دارد، اگرچه آمارها برای همه جوامع یکسان نیست.

کسب مهارت کنترل خشم، در شرایطی که سبب برای خشمگین شدن افراد فراهم است، یکی از ضرورت‌های زندگی به شمار می‌رود.

عوامل برانگیختگی خشم

او گفت: دلایل برانگیخته شدن خشم می تواند بیرونی یا درونی باشد؛ افکاری که از انتظارات نابه جای فرد از خود و دیگران یا احساس مقصر بودن نشات می گیرد یک عامل درونی و بی احترامی و تحقیر شدن، پایمال شدن حق، مشکلاتی مانند از دست دادن اموال، درگیری خانوادگی و زناشویی و ... عوامل بیرونی برانگیخته شدن خشم است.

افراد با چه خصوصیاتی بیشتر خشمگین می شوند؟

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی اضافه کرد: افرادی که نیاز مبرم و سیری ناپذیر برای کامل بودن دارند، آنان که ترس شدید از اشتباه کردن دارند، افرادی که نیاز شدیدی به کنترل دیگران دارند، افرادی که از شنیدن عقاید دیگران هراس دارند، افرادی که نیاز به تایید و پذیرش دیگران دارند، افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند و افرادی که تصور می کنند همواره باید با صلاحیت، شجاع، قدرتمند و قوی به نظر برسند، بیشتر مستعد خشمگین شدن هستند .

در چه مواقعی آستانه کنترل خشم پائین‌تر است؟

بنایی با بیان اینکه آستانه تحمل در افراد گاه پائین‌تر از دیگر مواقع است، گفت: زمانیکه فرد با ناکامی و شکست مواجه بوده یا دچار مشکلات مالی باشد، زمانی که احساس کند با او منصفانه و عادلانه برخورد نشده یا آنوقت که فرد برای زمانی طولانی دچار استرس باشد، آستانه تحمل هم پائین‌تر خواهد بود.

این کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: وقتی فرد احساس ضعف و ناتوانی کند یا با چندین مشکل به طور همزمان مواجه شود، وقتی که به یک بیماری مزمن و سخت مبتلا بوده یا احساس درد دارد و احساس خستگی می کند و زمانی که از سوی دیگران تحقیر می شود، آستانه برانگیختگی خشم به میزان بیشتری پایین می‌آید.

روش‌های کنترل خشم

او در بیان راهکارهایی برای کنترل خشم، لزوم شناخت مهارت‌هایی که مانع استمرار رفتارهای پرخاشگرانه می‌شود را یادآور و در ادامه افزود: شناخت احساساتی که باعث خشم می‌شود و اطلاع از پیامدهای رفتار پرخاشگرانه برای خود و دیگران به کنترل خشم کمک می‌کند.

بنایی گفت: تمرین مکانیزم مقابله با خشم، آرامش آموزی، بازسازی شناختی، تغییر تفکر، تخلیه انرژی، افزایش توانایی حل مسئله و تغییر محیط، بهترین راهکارها برای کنترل خشم است.

او ادامه داد: وقتی خشمگین و عصبی می شویم، افکارمان بسیار اغراق آمیز شده و به طور کامل نمایشی می‌شود، در این حالت بهتر است از راه هایی برای مهار آن استفاده کنیم، به عنوان مثال به جای اینکه بگوییم "چقدر وحشتناک!" یا "بدبخت و بیچاره شدم" به خودمان بگوییم "این مسئله من را ناراحت کرد، اما دنیا به آخر نرسیده و عصبانی شدن هم مشکل را حل نمی کند."

چه کاری را هنگام عصبانیت انجام ندهیم

این کارشناس ارشد روانشناسی گفت: انجام ندادن بعضی رفتارها مانع از خشم شده و فرد را در این مسیر کمک خواهد کرد.

او گفت: مسخره کردن دیگران، فرار از مسائل، بیان برخی واژه‌ها و جملات تحقیر آمیز و تحریک کنند، تعمیم ندادن یک رفتار بد که یک بار اتفاق افتاده، تهدید کردن، توهین کردن و ... از رفتارهایی است که هنگام عصبانیت نباید انجام داد.

این کارشناس ارشد روانشناس اضافه کرد: هنگام عصبانیت نباید به گذشته برگشت، باید در روند کار وقفه ایجاد کرد، واکنش سریع نشان نداد و برای تغییر محیط تلاش کرد.

بنایی همچنین گفت: برای پیشگیری از بروز خشم و مدیریت آن، سعی کنیم با دیگران همدردی کنیم، خودمان را چند لحظه به جای طرف مقابل قرار دهیم، سعی کنیم دیگران را ببخشیم، سرزنش کردن را متوقف و به فکر انتقام و تلافی کردن نباشیم، به ویژگی مثبت خود و کارهایی که در گذشته فرد خطاکار برای ما انجام داده خوب فکر کنیم.

كاربرد روان شناسي در فوتبال

مدیر سایت بازدید : 902 دوشنبه 24 تیر 1398 : 20:28 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/383

روانشناسي فوتبال در واقع مطالعه رفتار يك فرد در اين ورزش مي باشد. اين بخش به صورت تخصصي تمركز بر فهميدن فاكتور هاي مهم رواني و ذهني مي باشد كه مي توانند عملكرد يك ورزشكار را تحت شعاع قرار بدهد. در واقع در اين زمينه تلاش به آن است كه از طريق شناسايي و مديريت احساس ها به بازيكنان كمك شود.

در اين بخش علاوه بر اينكه افراد متخصص در فوتبال مدرن در كنار تيم به مربي كمك مي كنند بايد خود مربي نيز آگاهي كافي و لازم را داشته باشد تا بتواند در شرايط دشوار بازيكنان را از لحاظ ذهني آماده كند تمركز اصلي اين رويكرد بر تقويت توانايي ذهني مي باشد كه متقابلا باعث افزايش كارايي فيزيكي و انجام بهتر تمرينات مي شود و همچنين كنترل بازيكنان بر روي اعمال و رفتارشان و احساساتشان در ضمن بازي و تمرين بهبود مي بخشد. البته نبايد فراموش شود كه روانشناسي در فوتبال يك پروسه و نيازمند زمان مي باشد.

از جمله موارد مهم در اين عنوان:

اضطراب

تمركز

نظم شخصي

عملكرد زير فشار

ترس از موفقيت و شكست

اعتماد به نفس

چه افرادي در تيم ها به اين روند نياز دارند: (مي توان اين موارد را گسترش داد)

بازيكنان با استعدادي كه نمي توانند به نقطه اوج عملكرد خود برسند

فوتباليست هايي كه خواهان افزايش تمركز مي باشند.

بازيكناني كه در دوره ريكاوري قرار دارند.

بازيكناني كه در تلاش براي اجراي بهترين عملكرد خود مي باشند.

 

 

 

اگز همیشه احساس خستگی می کنید این مطلب را بخوانید

مدیر سایت بازدید : 1214 شنبه 22 تیر 1398 : 12:47 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/381

گاهی اوقات احساس مبهم خستگی می تواند برای یک یا دو هفته ادامه یابد، اما اگر با علائم بلند مدت مانند اختلال در خواب، گلودرد، درد عضلات، سردرد، و دشواری در تمرکز مواجه هستید، باید به پزشک مراجعه کنید تا از عدم ابتلا به سندرم خستگی مزمن اطمینان حاصل شود.

خستگی یک مساله جدی برای بسیاری از مردم جهان است، اما دلایل و علائم آن چنان متنوع هستند که اشاره دقیق به چگونگی درمان این شرایط آزاردهنده دشوار است.

اگر به سندرم خستگی مزمن مبتلا نباشید، دلیل خستگی می تواند در عادات روزانه شما پنهان شده باشد. در ادامه با برخی از دلایل احتمالی خستگی و چگونگی درمان آن به صورت طبیعی بیشتر آشنا می شویم.

 

شما مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمی کنید (یا بیش از اندازه دریافت می کنید)

 

در حالت پایه، آن چه ما می خوریم انرژی بدن را تامین می کند. از این رو، اگر به میزان کافی از خوراکی های سالم و خوب مصرف نکنید، احساس خستگی و بیحالی چندان جای شگفتی نخواهد داشت. عادات غذا خوردن خود را زیر نظر قرار دهید و این که آیا وعده های غذایی شما بر اساس مواد غذایی کامل شکل گرفته است را بررسی کنید. اگر این گونه نیست، متعادل کردن رژیم غذایی خود را مد نظر قرار دهید. برای تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن مصرف چند وعده از میوه ها و سبزیجات طی روز را در دستور کار خود قرار دهید، یا یک مولتی ویتامین را به رژیم صبحگاهی خود اضافه کنید.

 

اگر تا پیش از این به میزان کافی از میوه ها و سبزیجات استفاده می کردید و بیشتر این مواد غذایی ارگانیک بوده اند، پس ممکن است با یک آلرژی یا حساسیت غذایی مواجه باشید که از جذب تمام مواد مغذی جلوگیری می کند. کمبود مواد مغذی، به طور ویژه برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا آنهایی که عدم تحمل گلوتن دارند، می تواند رخ دهد، زیرا پوشش داخلی روده به واسطه التهاب آسیب دیده و دیگر نمی تواند چیزی را از غذای مصرفی جذب کند. اگر فکر می کنید یک حساسیت گلوتنی دارید، با پزشک خود مشورت کنید یا گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کرده و شرایط را پس از آن بررسی کنید. طی شش هفته باید آغاز تغییرات را احساس کنید.

 

هورمون های شما عملکرد درستی ندارند

 

علت بی خوابی های شبانه شما ممکن است با هورمون ها در ارتباط باشد. خستگی آدرنال، یک مشکل تیروئیدی، یا یک اختلال هورمون متابولیک مانند قند خون بالا می تواند موجبات ناراحتی و خستگی شما را فراهم کنند. اگر هورمون ها مقصر اصلی هستند، مصرف قهوه و قند را برای مدتی کنار بگذارید، زیرا هر دو آنها می توانند موجب استرس در سیستم آدرنال شما شوند. با مصرف مکمل هایی، مانند جینسینگ، می توانید از سیستم آدرنال خود حمایت کنید یا خوردن مواد غذایی که به بهبودی غدد آدرنال کمک می کنند، مانند آب گوشت، جلبک دریایی و مواد غذایی تخمیر شده که سرشار از ید و اسید آمینه ها هستند را مد نظر قرار دهید.

 

 

اضطراب و استرس مغز شما را آشفته کرده اند

 

اگر در به خواب رفتن مشکل دارید، احساس خستگی چندان جای شگفتی نخواهد داشت. استرس و اضطراب از عوامل تاثیرگذار در شرایط خواب هستند، اما مدت زمانی که در برابر یک نمایشگر سپری می کنید نیز می تواند در این زمینه موثر باشد. مطالعات نشان داده اند که مدت زمانی که پیش از خواب در برابر یک نمایشگر سپری می کنید می تواند موجب اختلال در ریتم شبانه روزی طبیعی بدن شود، و از این رو، مغز متوجه این نمی شود که شما خسته هستید. لپ تاپ، گوشی هوشمند یا تلویزیون را حداقل دو ساعت پیش از خواب خاموش کنید.

 

اگر هنوز هم احساس بی خوابی و بی قراری می کنید، مصرف مکمل ملاتونین پیش از خواب را امتحان کنید، زیرا با فریب غده صنوبری موجب می شود فکر کنید به طور طبیعی در حال تولید ملاتونین هستید و از این رو، احساس خستگی بیشتری در شما شکل می گیرد. برای جلوگیری از وابستگی به مصرف مکمل ملاتونین برای تجربه خواب خوب شبانه همواره از آن استفاده نکنید.

 

مسموم شده اید

 

سموم منتشر شده از محصولاتی که در ساخت آنها از بیسفنول A استفاده شده است و دیگر عوامل محیطی می توانند به واقع شما را از ارائه بهترین عملکرد خود دور کنند. اگر فلزات سنگین عامل مشکل آفرین برای شما محسوب می شوند، عملکرد درست سوخت و ساز متوقف خواهد شد و به سرعت احساس خستگی در شما شکل خواهد گرفت. سموم را از پاک کننده های خانگی خود حذف کنید و از قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین اجتناب کنید. به عنوان مثال، در هفته تنها یک بار ماهی مصرف کنید.

 

کم تحرک هستید

 

شاید عجیب به نظر برسد، اما با افزودن اندکی فعالیت بیشتر به زندگی خود می توانید در مدت زمانی کوتاه سطوح انرژی بدن را افزایش دهید. حداقل سه جلسه در هفته ورزش کنید، زیرا به بدن در ارائه عملکرد بهینه و درست کمک می کند و اندورفین آزاد شده در بدن به طور طبیعی افزایش چشمگیر انرژی را موجب می شود. با دنبال کردن یک برنامه ورزشی منظم و ترشح اندورفین، سطوح انرژی شما تثبیت خواهد شد.

 

سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است

 

بدن برای مبارزه با بیماری به انرژی نیاز دارد و این شرایط می تواند احساس خستگی را موجب شود. ضعف در سیستم ایمنی بدن - چه به دلیل نیاز باکتری های روده به یک تقویت پروبیوتیکی، ابتلا به بیماری و عدم بهبودی کامل، یا سر و کار داشتن با التهاب مزمن در بدن - می تواند عامل اصلی احساس خستگی شما باشد. با دریافت روی و ویتامین C به میزان کافی و مد نظر قرار دادن مصرف پروبیوتیک سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

 

اگر پس از اتخاذ این رویکردها همچنان در بیدار شدن از خواب هنگام صبح دچار مشکل هستید و احساس خستگی شما را رها نمی کند، به پزشک مراجعه کنید. خستگی عمومی می تواند نشانه ای از برخی بیماری های جدی مانند دیابت، کم خونی، تیروئید، و بیماری قلبی باشد.

ارتباط بهداشت و سلامت دهان و دندان با برخي بيماري

مدیر سایت بازدید : 1309 دوشنبه 03 تیر 1398 : 17:50 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/377

رای بسیاری از ما هدف اصلی از رعایت بهداشت دهان و دندان پیشگیری از پوسیدگی دندان ها و پرهیز از بوی بد دهان است که می تواند موجب خجالت و شرمساری ما شود.

 

رابطه سلامت دهان و دندان با بیماری‌هایی مرگبار

 

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر2"، اما شاید شگفت زده شوید اگر بدانید که تلاش های شما برای حفظ سلامت مطلوب دهان و دندان همانند دو بار مسواک زدن در روز و استفاده از نخ دندان می تواند به پیشگیری از بیماری هایی مرگبار نیز کمک کند.

 

سلامت دهان و دندان با سلامت کلی انسان در ارتباط است. گاهی اوقات، پوسیدگی دندان یا بیماری لثه نشانه ای از در معرض خطر بودن سلامت بدن شما محسوب می شود. در ادامه با برخی از بیماری های مرگبار که با سلامت ضعیف دهان و دندان مرتبط هستند، بیشتر آشنا می شویم.

 

بیماری آلزایمر

 

آیا برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر به طور منظم ورزش می کنید، کتاب می خوانید و جدول حل می کنید؟ برای کاهش هرچه بیشتر خطر ابتلا به این بیماری ترسناک باید از سلامت دهان و دندان خود نیز به خوبی مراقبت کنید.

 

برخی پژوهش ها پیوندی بین بیماری آلزایمر و بیماری لثه را نشان داده اند. در واقع، نوعی باکتری به نام Porphyromonas Gingivalis مرتبط با بیماری لثه در مغز بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر نیز مشاهده شده است.

 

همچنین در یک پژوهش مشخص شد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افرادی که برای 10 سال به بیماری لثه مبتلا بوده اند، دو برابر بیشتر است.  

 

دیابت

 

آیا می دانستید که بیماری دیابت می تواند به سلامت کلیه ها، اعصاب، چشم ها و دهان شما آسیب وارد کند؟

 

زمانی که شرایط بیماری دیابت مدیریت نمی شود، سطوح بالای قند خون در بزاق انسان به باکتری ها مضر اجازه رشد در دهان را می دهد. باکتری های مضر موجب تشکیل پلاک می شوند که این شرایط نیز می تواند به بوی بد دهان، پوسیدگی دندان ها و بیماری لثه منجر شود.

 

افراد بسیاری در جهان از ابتلا به بیماری دیابت آگاه نیستند، بر همین اساس، اگر از بیماری لثه یا دیگر مشکلات دهان و دندان رنج می برید، انجام آزمایش برای بررسی ابتلا به این بیماری ضروری است.

 

بیماری قلبی

 

مطالعات متعدد پیوند بین سلامت ضعیف دهان و دندان و خطر بیشتر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نشان داده اند.

 

طی یک مطالعه، پس از تجزیه و تحلیل داده های تقریبا یک میلیون نفر و در نظر گرفتن عواملی مانند سیگار کشیدن و سن، پژوهشگران همچنان شاهد ارتباط بین از دست دادن دندان و بیماری سرخرگ کرونر بودند.

 

دلیل اصلی ارتباط بین سلامت دهان و دندان و بیماری قلبی به طور دقیق مشخص نشده است، اما چندین نظریه در این زمینه وجود دارند. بنابر یکی از این نظریه ها، باکتری های مضر از طریق جریان خون به قلب سفر کرده و موجب التهاب و تشکیل لخته های خون می شوند.

 

سرطان

 

مشخص است که سلامت ضعیف دهان و دندان می تواند خطر سرطان دهان را افزایش دهد، اما عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ممکن است با انواع دیگری از سرطان نیز مرتبط باشد.

 

نتایج یک مطالعه نشان داد بیماری هایی که بافت اطراف دهان را تحت تاثیر قرار می دهند در ظهور سرطان پانکراس نقش دارند.

 

افزون بر این، بیش از یک سوم بیماران مبتلا به سرطان با شرایطی مواجه می شوند که دهان را تحت تاثیر قرار می دهند، از جمله زخم های دهانی، خشکی دهان، عفونت ها، فک درد و حساسیت لثه.

 

بر همین اساس، حفظ سلامت دهان و دندان می تواند به کاهش خطر سرطان و مدیریت انواع مختلف سرطان کمک کند.

 

ناباروری

 

سلامت دهان و دندان می تواند بر باروری هم در زنان و هم مردان اثرگذار باشد. طی یک مطالعه که چگونگی تاثیر بیماری لثه بر بارداری را مورد بررسی قرار داد، پژوهشگران دریافتند، زنان مبتلا به بیماری لثه نسبت به زنانی که به این بیماری مبتلا نبودند، دو ماه بیشتر طول می کشد تا بادرار شوند.

 

پژوهشی دیگر نشان داد که مردان دارای پوسیدگی دندان و بیماری لثه از سلامت اسپرم و مایع منی ضعیف برخوردار هستند.

 

هدف از این مقاله ایجاد ترس و وحشت در شما نیست، اما بر اهمیت حفظ سلامت دهان و دندان تاکید دارد که می تواند حتی نجات بخش زندگیتان باشد.

 

پس حداقل دو بار مسواک زدن دندان ها در روز، استفاده از نخ دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی شرایط دهان و دندان های خود را فرموش نکنید.

فوايد و مضرات مصرف تخم مرغ خام

مدیر سایت بازدید : 1669 دوشنبه 03 تیر 1398 : 17:34 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/376

برخی دستورالعمل ها مانند چاشنی سالاد سزار و بستنی های خانگی نیازمند استفاده از تخم مرغ های خام یا نیم پز هستند و افراد بسیاری نیز تخم مرغ های خام را برای خواص تغذیه ای آنها مصرف می کنند. با این وجود، مصرف تخم مرغ خام چندان بی خطر نیست.

 

درباره مصرف تخم مرغ خام!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "مدیکال نیوز تودی"، به گفته وزارت کشاوری آمریکا هیچ فردی نباید تخم مرغ خام غیر پاستوریزه را مصرف کند زیرا ممکن است حاوی باکتری های بیماری‌زا باشد.

با این وجود، برخی مصرف کنندگان طی سالیان اخیر به مصرف محصولات غذایی خام و پردازش نشده روی آورده اند. بر همین اساس، موارد عفونت های انگلی با منشا غذایی نیز روندی افزایشی را شاهد بوده است.

 

آیا مصرف تخم مرغ خام بی خطر است؟

تخم مرغ زمانی که بدون افزودن چربی ها، قند، نشاسته های تصفیه شده یا سدیم آماده شود، یک ماده غذایی مغذی است.

در شرایطی که وزارت کشاورزی آمریکا مصرف تخم مرغ های خام و غیر پاستوریزه را توصیه نکرده است، اما به این نکته اشاره داشته که مردم می توانند تخم مرغ های پاستوریزه را بدون پختن آنها مصرف کنند.

استفاده از تخم مرغ ها یا محصولات تخم مرغ پاستوریزه برای آماده کردن غذاهایی که نیازمند استفاده از تخم مرغ خام هستند، توصیه شده است که از آن جمله می توان به اگ‌ناگ (نوعی نوشیدنی که از ترکیب تخم مرغ و شیر تهیه می شود)، اسموتی ها و نوشیدنی های دیگر، سس هلندی، بستنی، و خمیر کوکی اشاره کرد.

 

سازمان غذا و داروی آمریکا نگهداری از تخم مرغ های پاستوریزه در یخچال را توصیه کرده است.

 

خطرات مصرف تخم مرغ خام

برخی افراد مصرف تخم مرغ های خام یا نیم پز را ترجیح می دهند. با این وجود، هر ساله افراد بسیاری به بیماری هایی با منشا غذایی مبتلا می شوند و حتی مصرف تخم مرغ های آلوده به باکتری سالمونلا می تواند موجب مرگ انسان شود.

برخی مرغ ها ناقل باکتری های Salmonella Typhimurium و Salmonella Enteritidis در اندام های تولید مثلی خود هستند.

از عواملی که بر آلودگی تخم مرغ ها با سالمونلا اثرگذار هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تعداد مرغ های موجود در یک گروه

 

- سن مرغ های موجود در گروه

 

- سطوح استرس وارده به پرندگان

 

- رژیم غذایی آنها

 

- واکسیناسیون

 

- بهداشت و پاکیزگی

 

چگونگی پیشگیری از آلودگی

 

روش های کنترل یا پیشگیری از سالمونلا شامل پاستوریزاسیون و پرتو افکنی می شوند.

 

پاستوریزاسیون شامل حرارت دادن تخم مرغ ها با آب گرم یا هوای داغ برای مدت زمانی مشخص می شود.

 

وزارت کشاورزی آمریکا حرارت دادن تخم مرغ ها در دماهای مختلف برای پاستوریزه کردن بخش های مختلف تخم مرغ را توصیه کرده است. به عنوان مثال، زرده تخم مرغ نیازمند حرارت دیدن با حداقل دمای 60 درجه سلسیوس برای 6.2 دقیقه است.

پاستوریزاسیون به میزان قابل توجهی آلودگی سالمونلا را کاهش می دهد، در شرایطی که بر کیفیت تغذیه ای یا عطر و طعم تخم مرغ اثرگذار نیست.

در مقابل، روش پرتو افکنی می تواند بر کیفیت تخم مرغ اثرگذار باشد.

 

پیوند بین سالمونلا و ماکیان

بسیاری از مرغداران از پیوند بین عفونت سالمونلا و ماکیان آگاهی ندارند. طی یک بررسی در آمریکا، کمتر از 50 درصد مرغداران در میامی و لس آنجلس و 63.5 درصد از مرغداران در دنور از پیوند بین عفونت سالمونلا و ماکیان آگاه بودند.

 

طی یک مطالعه در استرالیا از شرکت کنندگان درباره مصرف تخم مرغ های خام پرسش شد. در شرایطی که 84 درصد شرکت کنندگان اعلام کردند که تخم مرغ خام مصرف نمی کنند، اما 86 درصد آنها تایید کردند که ترکیب آماده پخت حاوی تخم مرغ خام را از ظرف، قاشق یا وسایل دیگر لیس می زنند.

 

پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که افراد بسیاری از این که مصرف تخم مرغ خام می تواند موجب بیماری شود، آگاه نیستند.

 

چه کسی در معرض خطر عفونت قرار دارد؟

 

افرادی که تخم مرغ های خام یا نیم پز مصرف می کنند می توانند به عفونت سالمونلا مبتلا شوند. به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا، علائم یک عفونت سالمونلا طی 12 تا 72 ساعت پس از مصرف غذای آلوده پدیدار می شوند.

 

افرادی که به عفونت سالمونلا مبتلا می شوند ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

- اسهال

- تب

- کرامپ های شکمی

- استفراغ

همچنین، نوزادان، کودکان، سالمندان و زنان باردار در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری ناشی از عفونت سالمونلا قرار دارند.

افرادی که از سیستم ایمنی ضعیف برخوردار هستند نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری هایی با منشا غذایی قرار دارند. افراد مبتلا به دیابت، سرطان، اچ‌آی‌وی یا ایدز، یا آنهایی که عمل پیوند اندام داشته اند باید از مصرف تخم مرغ های خام غیر پاستوریزه پرهیز کنند و مصرف تخم مرغ پاستوریزه گزینه ای امن‌تر برای آنها محسوب می شود.

افزون بر نگرانی های مربوط به ایمنی غذایی، مصرف سفیده تخم مرغ های خام در توانایی بدن برای جذب بیوتین اختلال ایجاد می کند. بیوتین نقش مهمی در متابولیسم چربی و کربوهیدرات ایفا می کند و کمبود آن می تواند عملکرد انسولین را مختل کند که ممکن است مدیریت قند خون را دشوارتر سازد.

چگونگی رسیدگی و پخت تخم مرغ

سازمان غذا و داروی آمریکا نکته های زیر را برای کمک به رسیدگی و پخت بی خطر تخم مرغ ها توصیه کرده است:

- برای پرهیز از ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف تخم مرغ، تخم مرغ هایی که در یخچال و در دمای کمتر از 40 درجه فارنهایت (4.4 درجه سلسیوس) نگهداری می شوند را خریداری کنید.

- اگر پوسته تخم مرغ ترک خوردگی دارد یا کثیف است از آن استفاده نکنید.

- دست ها، لوازم آشپزی و پیشخوان آشپزخانه را پیش و پس از تماس با تخم مرغ با آب صابونی داغ بشویید.

- به بسته بندی محصول توجه داشته باشید. تخم مرغ های پاستوریزه ممکن است دارای برچسب هایی باشند که به این نکته اشاره دارند.

وزرات کشاورزی آمریکا نکته های زیر را برای پخت تخم مرغ ارائه کرده است:

- گزینه های پخت شامل آب‌پز کردن، سرخ کردن، نیمروی همزده و پختن می شوند.

- همواره سفیده تخم مرغ را به خوبی بپزید و اطمینان حاصل کنید زرده تخم مرغ سفت شده باشد.

- برای غذاهای پخته، مانند کسرول ها، باید دمای داخلی پیش از خوردن حداقل به 160 درجه فارنهایت (71 درجه سلسیوس) رسیده باشد.

- زمانی که بستنی و نوشیدنی اگ‌ناگ خانگی تهیه می کنید، ترکیب تخم مرغ و شیر را به آرامی با دمای 160 درجه فارنهایت (71 درجه سلسیوس) حرارت دهید.

 

ارزش تغذیه ای

اطلاعات تغذیه ای تخم مرغ ها با توجه به چگونگی آماده کردن آنها اندکی متفاوت خواهند بود.

جدول زیر توسط وزارت کشاورزی آمریکا برای یک تخم مرغ بزرگ خام و کامل ارائه شده است:

کالری: 72

پروتئین: 6.28 گرم

چربی اشباع: 1.563 گرم

چربی تک غیراشباع: 1.829 گرم

چربی چند غیراشباع: 0.956 گرم

کلسترول: 186 میلی گرم

کلسیم: 28 میلی گرم

فسفر: 99 میلی گرم

پتاسیم: 69 میلی گرم

سدیم: 71 میلی گرم

کولین: 146.9 میلی گرم

فولات: 24 میکرو گرم

ویتامین A: 270 واحد بین المللی

ویتامین D: 41 واحد بین المللی

زرده تخم مرغ بسیار مغذی است و بیشتر اسید آمینه های ضروری مورد نیاز یک فرد و همچنین ویتامین ها و ریزمغذی های دیگر، مانند کولین را تامین می کند. یک تخم مرغ بزرگ تقریبا 27 درصد از ارزش روزانه کولین را تامین می کند.

همچنین، تخم مرغ حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب است که به سوخت و ساز بدن کمک می کنند.

موثرترين شيوه براي ترك سيگار

مدیر سایت بازدید : 1179 یکشنبه 04 آذر 1397 : 17:54 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/338

متخصصان کانادایی از بررسی راهکاری موثر برای ترک سیگار خبر دادند. به گزارش ایسنا، متخصصان دانشگاه غرب کانادا به این نتیجه رسیدند که برای مبارزه با سیگار کشیدن می‌توان از نگاه عمومی ناامیدانه نسبت به این عادت ناسالم و محکومیت آن استفاده کرد.

برای بررسی این روش، کارشناسان یک آزمایش آنلاین را با ۱۵۶ فرد سیگاری در آمریکا آغاز کردند. به این افراد بسته‌های سیگار با شعار "مردم اینگونه به سیگاری‌ها نگاه می‌کنند" به همراه عکس‌هایی از مردم نشان داده شد.

در یک مورد عکس‌ها از چهره سه نفر با حالت عادی صورت و در مورد دیگر عکس‌ها از چهره‌هایی بود که انزجار در آنها نمایان بود.

در طول آزمایشات مشخص شد داوطلبانی که بسته های سیگار با عکس‌های افراد منزجر را دیده‌اند، اغلب احساس شرم و گناه می‌کردند و بنا به آمار، انگیزه آنها برای ترک سیگار افزایش یافت.

با این حال، آن دسته از افرادی که برای آنها سیگار کشیدن بخشی از سبک زندگیشان بود، تقریبا به این فشار هیچ واکنشی نشان ندادند.

به گزارش اسپوتنیک، مجله Consumer Affairs در این باره نوشت: پیش‌تر دانشمندان از مزایای غیرمنتظره‌ای در مکان های عمومی برای ممنوعیت سیگار کشیدن خبر داده بودند که کم شدن جذابیت سیگار کشیدن و ترک احتمالی آن جزئی از این مزایا بوده است.

دانستنی‌هایی درباره سینوزیت

مدیر سایت بازدید : 1147 یکشنبه 15 مهر 1397 : 17:57 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/325

افراد مبتلا به آسم، فیبروز سیستیک و آلرژی ها، آنهایی که در گذشته شکستگی بینی را تجربه کرده اند و افرادی که با یک پره بینی(دیواره جداکننده بین سوراخ بینی) بدشکل به دنیا آمده اند، احتمال بیشتری دارد به سینوزیت مبتلا شوند. افراد مبتلا به دیابت یا آنهایی که از سیستم ایمنی ضعیف برخوردار هستند نیز در معرض خطر بیشتری برای عوارض سینوزیت قرار دارند.

به نقل از "سی‌هلث"، سینوزیت به التهاب سینوس ها گفته می شود. این شرایط ممکن است با عفونت های ویروسی یا باکتریایی مرتبط باشد، اما بروز آن به واسطه التهاب غیرعفونی (به عنوان مثال، آلرژی ها) نیز امکانپذیر است. سینوزیت می تواند حاد، کمتر از چهار هفته ادامه دارد، یا مزمن، 8 تا 12 هفته یا بیشتر ادامه دارد، باشد. سینوزیت حاد بسیار شایع است و هر ساله از هر 10 نفر، 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد.

علائم اصلی سینوزیت شامل صورت درد یا احساس فشار در این قسمت، احتقان، ترشح از بینی یا ترشح پشت بینی و کاهش توانایی بویای می شوند.

سینوس ها، فضاهایی خالی در استخوان های پشت صورت هستند. حفره بینی درست در پشت بینی قرار گرفته است. در هر دو سمت حفره بینی سینوس های بزرگ قرار دارند. یک ردیف از سینوس های کوچک نیز در پشت پل بینی قرار گرفته و دو سینوس بزرگ دیگر بالا و پشت بخش داخلی ابروها قرار دارند.

دلایل

سینوس ها مخاط تولید می کنند که به پاکسازی بینی و حس بویایی کمک می کند. مخاط با کمک هزاران موی ریز به نام مژک (Cilium) که همانند یک تسمه نقاله عمل می کنند، از سینوس ها خارج شده و وارد حفره بینی می شود. ذرات خارجی و ارگانیزم های وارد شده به سینوس ها در مخاط گرفتار شده و به بینی باز می گردند. برای رسیدن به بینی، مخاط باید از حفره های کوچکی در استخوان های اطراف سینوس ها عبور کند.

 

سینوزیت به طور معمول طی سرماخوردگی، آنفلوآنزا، یا برخی عفونت های ویروسی دیگر آغاز می شود. این شرایط موجب تورم غشا مخاطی بینی می شود. این می تواند به حفره ای که مخاط از طریق آن سینوس را ترک می کند، فشار آورد.

 

بیشتر موارد سینوزیت به واسطه عفونت های ویروسی شکل می گیرند. با این وجود، در موارد کمی، یک عفونت باکتریایی می تواند زمینه ساز سینوزیت باشد. زمانی که سینوس با مخاط پر و از اکسیژن تهی می شود، مکانی ایده آل برای رشد باکتری ها شکل می گیرد. باکتری ها اغلب پیش‌تر در بینی حضور داشته، اما به دلیل کنترل ساختارهای دفاعی طبیعی بدن موجب عفونت نشده اند.

 

اگر ساختارهای دفاعی بدن (به عنوان مثال، مژک ها، تخلیه سینوس یا سیستم ایمنی) به درستی کار نکنند، باکتری ها می توانند موجب عفونت شوند. در موارد نادر، سینوزیت می تواند به واسطه یک عفونت قارچی شکل بگیرد. افرادی که به عفونت های سینوس قارچی مبتلا می شوند به طور معمول با مشکلات پزشکی دیگر که بر توانایی مبارزه با عفونت اثر می گذارند (به عنوان مثال، اچ‌آی‌وی، فیبروز سیستیک) مبتلا هستند.

 

سایر چیزهایی که بینی را ملتهب می کنند نیز می توانند موجب سینوزیت شوند. به عنوان مثال، تب یونجه، و آلرژی های دیگر احتمال ابتلا به سینوزیت را افزایش می دهند.

 

علائم و عوارض

 

علائم اصلی سینوزیت شامل صورت درد یا احساس فشار در این قسمت، احتقان، ترشح از بینی یا ترشح پشت بینی و کاهش توانایی بویای می شوند. محل درد به این که کدام سینوس یا سینوس ها تحت تاثیر قرار گرفته اند، بستگی دارد. از علائم دیگر می توان به سردرد، بوی بد دهان، خستگی، و سرفه اشاره کرد.

 

عفونت سینوس های پایینی موجب دندان درد در آرواره بالایی و درد در ناحیه زیر چشم ها می شود، در شرایطی که عفونت در سینوس های بالایی موجب درد در ناحیه گیجگاه می شود. عفونت سینوس های کوچک بین چشم ها موجب احساس درد بین و پشت چشم ها می شود.

 

چرک زرد یا سبز رنگ ممکن است از بینی خارج شود، و امکان احساس بویی ناخوشایند وجود دارد. فرد مبتلا به سینوزیت به طور کلی احساس ناخوشی دارد و می تواند با تب خفیف مواجه باشد.

 

یک عفونت ویروسی با سینوزیت باکتریایی متفاوت است و به طور کلی در کمتر از 7 روز بهبود می یابد. اگر علائم برای بیش از 7 روز ادامه یابند، عفونت احتمالا ماهیت باکتریایی دارد.

 

سینوزیت حاد به طور معمول دو هفته ادامه دارد. در افراد کمی، عفونت می تواند برای مدت زمان طولانی‌تر ادامه یابد. افرادی که بیش از 4 بار در سال به سینوزیت مبتلا می شوند، به عنوان افرادی که دارای سینوزیت حاد عودکننده هستند در نظر گرفته می شوند و باید به یک متخصص مراجعه کنند. زمانی که علائم بیش از 12 هفته ادامه می یابند، این شرایط سینوزیت مزمن نامیده می شود.

 

از جمله عوارض جدی سینوزیت می توان به آبسه ها و مننژیت (عفونت غشاهای اطراف سیستم عصبی مرکزی) اشاره کرد.

 

در صورت مواجهه با علائم زیر در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید:

 

سردرد شدید

تغییر در وضعیت روانی

تغییر در بینایی

نشانه های عفونت شدیدتر (به عنوان مثال، تب بیش از 39 درجه سلسیوس)

 

درمان و پیشگیری

از آنجایی که بیشتر موارد سینوزیت به واسطه یک ویروس شکل می گیرند، پزشک ممکن است تنها ضد احتقان های خوراکی (به عنوان مثال، فنیل افرین، سودوافدرین) یا موضعی (به عنوان مثال، اکسی‌متازولین، زایلومتازولین)، اسپری ها و شستشودهنده های بینی و داروهای ضد درد مانند استامینوفن یا ایبوپروفن را برای کمک به تسکین علائم تجویز کند. اگر به بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری تیروئید، دیابت، آب سیاه، یا مشکلات پروستات مبتلا هستید، یا اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید، پیش از دریافت دارو با پزشک خود صحبت کنید.

 

اسپری های بینی نباید بیش از 3 تا 5 روز پشت سر هم استفاده شوند زیرا می توانند موجب احتقان دوباره شوند. تنفس بخار و استفاده از رطوبت سازهای سرد نیز ممکن است کمک کنند. افزودن اکالیپتوس و ضد احتقان های مبتنی بر منتول به آب گرم نیز ممکن است به بهبود شرایط کمک کند. اگرچه ضد احتقان ها برای بزرگسالان بی خطر هستند، اما برای کودکان توصیه نمی شوند.

 

اگر این اقدامات موجب بهبود علائم طی یک هفته (برای بزرگسالان) یا 10 تا 14 روز (برای کودکان) نشدند، یا در صورت تشدید علائم، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند. آنتی بیوتیک ها به طور معمول تجویز نمی شوند، زیرا سینوزیت حاد معمولا ماهیت ویروسی دارد. در صورت نیاز به آنتی بیوتیک، دارو به طور معمول برای 10 تا 14 روز تجویز می شود. اگر عفونت حالت مزمن پیدا کند (بیش از سه ماه ادامه یابد) درمان با آنتی بیوتیک ممکن است برای مدت زمان طولانی‌تر، به طور معمول تا سه هفته، ادامه یابد. مصرف آنتی بیوتیک بر اساس تجویز پزشک حتی پس از از بین رفتن علائم اهمیت دارد. در غیر این صورت، باکتری می تواند به شکلی مقاوم‌تر نسبت به آنتی بیوتیک باز گردد.

 

برای سینوزیت مزمن، پزشک ممکن است یک کورتیکواستروئید را با یا بدون آنتی بیوتیک تجویز کند. پزشک ممکن است شستشو دهنده سالین و ضد احتقان ها را برای تسکین علائم تجویز کند. اگر آلرژی ها دلیل سینوزیت مزمن باشند، آنتی هیستامین ها ممکن است تجویز شوند. برای افراد مبتلا به سینوزیت مزمن که به درمان واکنشی نشان نمی دهند، ممکن است عمل جراحی پیشنهاد شود.

 

روشی تضمینی برای پیشگیری از تمام دلایل سینوزیت وجود ندارد، اما شما می توانید میزان خطر عفونت های ویروسی را با شستشوی منظم و درست دست ها، پرهیز از سیگار، و کاهش مواجهه با مواردی که به آنها آلرژی دارید، کاهش دهید.

رابطه داشتن استرس و افسردگی با کمر درد

مدیر سایت بازدید : 921 شنبه 03 شهریور 1397 : 12:23 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/317

بیشتر کمردردها هیچ علت قابل شناسایی ندارند و غیر اختصاصی هستند یعنی بدون دلیل پاتولوژیکی مثل عفونت، تومور، شکستگی، بدشکلی و ... به وجود می‌آیند. اگر کمردرد بیشتر از سه ماه ادامه پیدا کند به این درد مزمن می‌گویند.

کمردرد کیفیت زندگی بیماران را کاهش می‌دهد و اثر برجسته‌ای بر ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سلامت روانی و عمومی فرد دارد. کمردرد اختصاصی مزمن یک اختلال چندعاملی است و عوامل مختلفی مثل عوامل جسمی، اسکلتی، عضلانی و عوامل روانی و اجتماعی در بروز آن نقش دارد.

نتایج یک تحقیق دانشگاهی نشان داد بیمارانی که دچار افسردگی و اضطراب بیشتری هستند، کمردرد بیشتری احساس می‌کنند.

در پژوهشی که توسط دکتر مرتضی دهقان؛ جراح استخوان و مفاصل و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام گرفت، مشخص شد که بین شدت درد و میزان افسردگی و اضطراب بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی ارتباط وجود دارد و بیمارانی که افسردگی و اضطراب بیشتری دارند، درد بیشتری احساس می‌کنند.

معمولا به دنبال یک درد مزمن، افسردگی به وجود می‌آید. بنابراین بیمار برای حل این مشکل نیاز به درمان دارد. وجود اضطراب نیز افکار و رفتارهای بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و روند توان‌بخشی را کند می‌کند. افرادی که قبل از عمل جراحی بر روی درد کنترل ضعیفی دارند و دچار اختلالات خلقی قابل توجهی هستند، بعد از عمل نیز دچار درد مزمن خواهند شد.

یک مطالعه که بر روی کارمندان یک شرکت بزرگ آمریکایی انجام شده بود، نشان داد که کارمندهایی همزمان دچار افسردگی و کمردرد بودند دو برابر بیشتر از کارمندانی که فقط یکی از این بیماری‌ها را داشتند، مرخصی استفاده کرده‌بودند و هزینه‌های پزشکی بیشتری متحمل شدند. مطالعات دیگری نیز رابطه‌ی بین خلق‌وخو و درد مزمن را تایید کرده‌اند.

 

برای بررسی تاثیر میزان افسردگی و اضطراب بر شدت کمردرد، دکتر دهقان و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ۲۵۰ نفر از بیمارانی مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی که به کلینیک تخصصی ارتوپدی مراجعه کرده‌بودند را مورد بررسی قرار دادند.

یافته‌های تحقیق نشان داد که افراد دارای اضطراب و افسردگی درد بیشتری را تجربه می‌کنند. طبق مطالعاتی که در گذشته انجام شده، کمردرد و افسردگی هر دو بر هم تاثیرگذار هستند. بنابراین انجام فعالیت‌های ورزشی زیر نظر متخصص علاوه بر بهبود کمردرد، باعث کاهش افسردگی و اضطراب نیز می‌شود.

این پژوهشگران پیشنهاد کردند: «پزشک متخصص در اجرای پروتکل درمانی کمردرد غیراختصاصی علاوه بر درمان مشکلات جسمانی این بیماران جهت کاهش درد، به ابعاد روحی روانی آن‌ها نیز توجه کرده و سلامت روانی، میزان اضطراب و به خصوص میزان افسردگی این بیماران را بررسی کرده و در صورت وجود علائم، جهت تعدیل اضطراب، افسردگی و ارتقای کیفیت زندگی بیماران اقدام کند.»

 

نتایج این پژوهش در شماره‌ی مرداد و شهریور ۹۷ «مجله‌ی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد» به چاپ رسیده است.

بررسي فوايد هورمون استروژن در رژیم غذایی

مدیر سایت بازدید : 1125 چهارشنبه 10 مرداد 1397 : 20:05 نظرات (0) http://mabaham.ir/post/312
استروژن یک هورمون زنانه است که در مردان نیز به مقدار اندک وجود دارد. تولید استروژن در زنان طی دوران یائسگی کاهش می یابد که این شرایط پیامدهای خاص خود را به همراه دارد.
 

امروزه افراد بیشتری به دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم برای بهبود سلامت خود توجه دارند و این شرایط به یک سبک زندگی تبدیل شده است. اما گاهی اوقات ما از این که به چه مواد غذایی برای تقویت وضعیت جسمانی یا روانی خود نیاز داریم، آگاه نیستیم.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، استروژن یکی از مواردی است که به ویژه برای زنان از اهمیت چشمگیری برخوردار است. این هورمون در بهینه سازی شرایط جنسی و باروری انسان نقش دارد و از کارکرد درست و مناسب اندام های دیگر اطمینان حاصل می کند.

فواید استروژن

استروژن یک هورمون زنانه است که در مردان نیز به مقدار اندک وجود دارد. تولید استروژن در زنان طی دوران یائسگی کاهش می یابد که این شرایط پیامدهای خاص خود را به همراه دارد.

استروژن مسئولیت موارد زیر را بر عهده دارد:

تنظیم چرخه قاعدگی

ایجاد ویژگی های زنانه

حفظ شرایط خوب قلب، عضلات، استخوان ها و سیستم های تولید مثل و جنسی

بر همین اساس است که حفظ سطوح مناسب استروژن اهمیت دارد و در غیر این صورت با پیامدهایی که می توانند مضر باشند، مواجه خواهید شد. برای پیشگیری از این شرایط، مصرف مواد غذایی سرشار از استروژن اهمیت دارد.

بدن بدون استروژن

اگر سطوح استروژن بدن خود را بررسی نکنید قادر نخواهید بود تا از هرگونه مشکل سلامت که می توانند به واسطه سطوح پایین این هورمون شکل بگیرند، پیشگیری کنید. کمبود استروژن می تواند با علائمی مانند احساس برانگیختگی، دشواری در خواب، و ریزش مو به میزان زیاد خود را نشان دهد.

منابع غذایی برای استروژن

میوه جات وسبزیجات

این دو گزینه پاسخی تقریبا برای تمام مشکلات محسوب می شوند. این مواد غذایی در تمام رژیم های غذایی سالم جایگاه ثابت دارند. میوه جات و سبزیجات حاوی فیتواستروژن هستند که تولید استروژن در زنان را تحریک می کند.

یک صد گرم سبزیجات می تواند حاوی حدود 94 تا 604 میکروگرم فیتواسترژون باشد. گنجاندن آنها در وعده غذایی بعدی ایده خوبی است. از بهترین میوه ها در این زمینه نیز می توان به سیب، آلو، گوجه فرنگی، خیار، خرما و پاپایا اشاره کرد.

مصرف سبزیجات زیر را مد نظر قرار دهید:

بروکلی

بادنجان

کدو تنبل

چغندر

سیب زمینی

کرفس

یونجه

دانه های خوراکی و غلات

دانه های خوراکی و غلات حاوی مقدار قابل توجهی فیتواسترژن هستند. آنها را می توان با محصولات دیگر ترکیب کرد تا محتوای ویتامین ها و مواد معدنی دریافتی افزایش یابد.

دانه هایی مانند بذرکتان و کنجد و غلاتی مانند گندم، برنج، جو و جو دوسر مصرف کنید.

سویا و مغزهای خوراکی

سویا منبع مهمی برای فیتواستروژن است. یک صد گرم سویا حاوی حدود 103 میکروگرم فیتواستروژن است. مصرف محصولاتی که از سویا تهیه می شوند مانند ماست سویا و توفو را مد نظر قرار دهید.

مغزهای خوراکی نیز منبع خوبی برای فیتواستروژن هستند که از بهترین گزینه ها می توان به پسته، بادام، فندق و بادام زمینی اشاره کرد.

عاداتی که به تقویت سطوح استروژن کمک می کنند

افزون بر اضافه کردن مواد غذایی سرشار از استروژن به رژیم غذایی، شما باید فعالیت هایی که به بهبود سطوح این هورمون کمک می کنند را نیز مد نظر قرار دهید.

ورزش هوازی انجام دهید

ورزش هوازی یا ایروبیک به متابولیز استروژن کمک می کند. انجام این تمرینات ورزشی تولید هورمون های خوب در بدن را افزایش می دهد. بر همین اساس، انجام روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش هوازی را فراموش نکنید.

بیش از 6 ساعت بخوابید

خواب شبانه کمتر از 6 ساعت  می تواند تولید استروژن را کاهش داده و در نتیجه میل جنسی فرد نیز کاهش می یابد.

مکمل مصرف کنید

مکمل ها تنها باید زیر نظر پزشک استفاده شوند. آنها از پروتئین و گیاهان دارویی تهیه شده اند که به تولید استروژن و همچنین هورمون های زنانه دیگر کمک می کنند. مکمل ها باید آخرین گزینه شما باشند.

اندکی آموزه های علمی

تلاش بر این است که از هرگونه پیامد ناشی از سطوح پایین استروژن پیشگیری شود. این کاهش بیشتر هنگامی که زنان وارد دوره یائسگی می شوند، رخ می دهد. با این وجود، اگر پیش از آن اقدامات لازم را انجام داده باشید در معرض خطر کمتری نیز قرار خواهید داشت.

از نظر علمی، الگویی برای نشان دادن چگونگی واکنش بدن یک زن طی دوران یائسگی وجود ندارد. با این وجود، راه حل هایی برای تسهیل گذار وجود دارند. افزودن استروژن به رژیم غذایی می تواند پاسخ شما باشد.

این شرایطی پیچیده نیست و همان گونه که متوجه شدید تقریبا همه به موادی مانند میوه جات، سبزیجات و غلات دسترسی دارند. مقداری سویا و مغزهای خوراکی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. هشت ساعت بخوابید و زمانی را برای ورزش اختصاص دهید. آنها اقداماتی ساده اما ضروری برای حفظ سلامت محسوب می شوند.

تعداد صفحات : 3

درباره ما
ما یک سايت اطلاع رساني مي باشیم و هيچ گونه مسئوليتي در قبال صحت و سقم لينك هايي كه در آن درج مي شود ندارد لذا لازم است در مواردي كه نياز به استفاده از كارت هاي بانكي يا ارسال مشخصات يا مدارك باشد كاربر به شخصه از صحت و سلامت سايت مورد نظر اطمينان حاصل كند. با تشكر
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات

  • ثبت نام صندوق مكانيزه فروش

  • آخرين خبرهاي استخدامي

  • سلامت و پزشكي

  • حقوق و دستمزد و فيش حقوقي

  • استخدام آموزش و پرورش
  • سايت ثبت نام وام ازدواج

  • پيگيري مرسوله و نامه و بسته پستي
  • امريه خدمت سربازي

  • هنر و فرهنگ

  • آخرين اخبار اجتماعي

  • ثبت نام طرح ضيافت (سلام پرس)

  • خدمات اينترنتي كدپستي
  • پيگيري كارت سوخت و سهميه بنزين

  • خدمات مربوط به كارت ملي و كارت ملي هوشمند

  • سایت ثبت اعتراض به قطع یارانه نقدی

  • دريافت فيش حقوق
  • نتايج آزمون استعدادهاي درخشان و مدارس نمونه دولتي

  • پرداخت هزینه صدور گواهی نامه فني حرفه اي

  • سایت سامانه گلستان پیام نور

  • دانستني ها

  • شرایط صدور کارت بازرگانی

  • شرایط و نحوه دریافت مستمری بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی

  • شناسه شبای بانکی

  • ثبت نام كتابهاي درسي

  • علم و فناوري

  • انتخاب رشته

  • ليزينگ خودرو

  • قوانين چك برگشتي

  • بورس و فرابورس

  • شرايط و قوانين دريافت بيمه بيكاري

  • رزرو و خريد اينترنتي بليط قطار اتوبوس هواپيما
  • دریافت مانده حساب و موجودی کارت بانکی

  • ثبت نام براي دريافت وام ازدواج و شرايط و قوانين آن

  • تاريخ واريز يارانه

  • اخبار خريد خدمت سربازي

  • سايت سوابق تحصيلي

  • سایت مشاهده پیگیری و ثبت نام سهام عدالت

  • كارت اعتباري خريد كالاي ايراني

  • استخدام تامین اجتماعی

  • تقويم سال 1395

  • پرداخت اينترنتي قبض جريمه ماشين

  • سامانه اسكان فرهنگيان

  • پرداخت اينترنتي قبض بيمه تامين اجتماعي

  • ثبت نام کارت اعتباری خرید کالای ایرانی بانك صادرات

  • سایت جدید مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی

  • بیمه بیکاری

  • داستان کوتاه

  • بيمه كارگران ساختماني

  • استعلام صورتحساب سهام عدالت با کد ملی

  • سايت سامانه آرد كشور

  • مقالات و مطالب حقوقی

  • سايت نوبت دهي بيمارستان و درمانگاه ها

  • همسريابي، صيغه و ازدواج موقت

  • واريز سود سهام عدالت

  • ثبت شماره شبا براي سهام عدالت جهت واريز سود

  • عوارض خروج از كشور

  • اينترنت رايگان، اينترنت مجاني

  • پرداخت قبض

  • ثبت و پيگيري شكايت در ديوان عدالت اداري

  • صندوق بازنشستگي كشوري

  • عیدی و حقوق کارمندان

  • وام مسكن و بانك مسكن

  • ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد

  • كارت سوخت

  • سامانه های آموزش ضمن خدمت

  • بسته حمایتی دولت

  • رهگیری استعلام منابع طبیعی سامط

  • ثبت نام طرح مسکن ملی

  • ثبت نام وام فرزندآوری
    آمار سایت
  • کل مطالب : 454
  • کل نظرات : 243
  • افراد آنلاین : 17
  • تعداد اعضا : 4462
  • آی پی امروز : 200
  • آی پی دیروز : 518
  • بازدید امروز : 453
  • باردید دیروز : 3,114
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 82
  • بازدید هفته : 15,520
  • بازدید ماه : 65,908
  • بازدید سال : 458,192
  • بازدید کلی : 12,867,904